spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

Sarajevo: Smijenjena pomoćnica direktora bolnice, puštala pacijente preko reda!

Radnica Opće bolnice “Prim dr Abdulah Nakaš” u Sarajevu koja je svojim postupkom 28. veljače ove godine urušila ugled ove zdravstvene institucije razriješena je dužnosti pomoćnice direktora za ekonomske poslove, priopćili su iz Opće bolnice.

Naveli su da disciplinska komisija koja je formirana u najkraćem roku, nastavlja rad u skladu sa postojećim zakonskim propisima.

“Napominjemo da se ovakvim pojedinačnim slučajevima baca sjena na ogroman trud i zalaganje koji ulažu uposlenici Opće bolnice, kako bi svim pacijentima pružili što kvalitetniju zdravstvenu uslugu”, poručili su iz Opće bolnice.

Podsjetimo, pacijentica iz Sarajeva oglasila se za medije nakon što je doživjela neugodnost čekajući pregled kod interniste u Općoj bolnici “Prim dr Abdulah Nakaš”.

Cijelu situaciju snimila je telefonom, a na videu koji je objavilo portal Crna hronika, pacijentica se raspravlja s osobom koja tvrdi da je pomoćnica direktora jer je mimo 20 pacijenata koji su uredno čekali, uvela preko reda drugog pacijenta.

Osoba koja se predstavlja kao pomoćnica direktora bila jako drska prema njoj, pokušala joj je oduzeti telefon.

Video je izazvao burne reakcije, a oglasila se i Uprava koja je tada poručila da će protiv radnice biti pokrenut disciplinski postupak.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM