spot_img
spot_img
Petak, 14 lipnja, 2024

Saborna crkva u Mostaru ponovo zasvijetlila

Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru sinoć je ponovo zasvijetlila nad ovim gradom, nakon što je početkom prosinca devastirana kada su pokidani električni kablovi i hram ostavljen u mraku, sa utihnulim zvonima i satovima.

Nakon što su električari skoro dva mjeseca svakodnevno radili na otklanjanju kvara, večeras su prvi put upalili svjetla i uradili testiranje.

Starješina Saborne crkve u Mostaru Duško Kojić rekao je Srni da je uloženo mnogo truda da se učinjena šteta sanira i zahvalio je svima koji su se uključili i pomogli.

“Saborna crkva opet svijetli iznad Mostara, što kod nas izaziva osjećaj sreće i ponosa”, istaknuo je Kojić.

On je dodao da je rasvjeta sinoć proradila, i da je u tijeku testiranje.

Zvona, kako je rekao, nažalost nisu popravljena, ali će se nastojati i to uraditi, mada ne zna hoće li biti moguće i koliko će vremena biti potrebno.

Pomoć da se popravi uništena rasvjeta na crkvi dali su Vlada Republike Srpske, Elektro-Hercegovina, grad Mostar, Židovska općina Mostar, Muftijstvo mostarsko, Mitropolija crnogorsko-primorska, vlade Federacije BiH i Hercegovačko-neretvanske županije, općineine Istočni Mostar, Rudo, Berkovići, Novo Goražde, Čajniče, te brojni građani koji su pozivima na humanitarne brojeve donirali sredstva.

Kojić je rekao da nema nikakve informacije o tome je li pronađen počinitelj koji je devastirao Sabornu crkvu./HMS/

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti