spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Ryanair se širi u BiH, najavili kraj ere skupih letova

Ryanair je protekloga tjedna najavio uvođenje letova za Sarajevo iz pet europskih gradova počevši od ožujka iduće godine, a cilj je u prvoj godini poslovanja prevesti 200.000 putnika i nakon toga dodatno rasti.

Ryanair je jedini zračni prijevoznik koji može ostvariti brzi rast u BiH – oštra suprotnost konkurentskim zračnim prijevoznicima koji nastavljaju ukidati rute i smanjivati kapacitete.

Ove nove rute donijet će vrijedne dolazne turističke i poslovne prilike u Sarajevo iz Belgije, Njemačke, Italije, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva – dok će također omogućiti povezanost za građane i posjetitelje BiH po najnižim cijenama karata u Europi.

Planiramo opsluživati 200.000 putnika na ovim letovima u prvoj godini i otvoriti 150 lokalnih radnih mjesta, rekao je glavni komercijalni direktor Ryanaira Jason McGuinness, javlja Ex-Yu Aviation, a prenosi Večernji list.

Rekao je da je blisko surađivao s partnerima u Zračnoj luci Sarajevo, TZ-om i Vladom SŽ-a kako bi pokrenuli pet novih ruta.

Nadamo se da ćemo ojačati te odnose tijekom vremena dok nastavljamo raditi zajedno kako bismo osigurali daljnji dolazni turizam, povezanost i niske cijene karata za BiH i njezine građane i posjetitelje. Predugo su promet u sarajevskoj zračnoj luci kočili visokotarifni zračni prijevoznici kao što su Turkish Airlines, Austrian Airlines i Wizz Air. Ova era visokih cijena završava dolaskom Ryanairovih niskih cijena, rekao je McGuinness.

Za sada je isključio mogućnost otvaranja baze u Sarajevu, ali je dodao da prijevoznik tu planira dugoročnu nazočnost.

Mislim da je Sarajevo uvijek predstavljalo prazninu u našoj mreži i uvijek smo imali želju letjeti iz Sarajeva, ali su troškovi bili previsoki. Ne zanimaju nas kratkoročni dogovori i poslovi. Ovih pet novih ruta samo je početak.

Tijekom razgovora s Upravom zračne luke i ministrima iz Vlade rekao sam da je Ryanair tu kako bi rastao. Želimo se širiti u Sarajevu, ali treba uzeti u obzir i trenutačno vrlo konkurentno tržište, rekao je.

Zaključio je da u početku Ryanair neće imati bazu u Sarajevu, ali kada se ona uspostavi, tada namjeravaju izravno zapošljavati tehničare, pilote i kabinsko osoblje.

Nismo još u toj fazi, ali radimo na tome, zaključio je McGuinness.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti