spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Ryanair prekida sve letove za Tuzlu

Niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Ryanair planira prekinuti sve letove za Tuzlu od 1. lipnja 2023. godine.

Zrakoplovna kompanija počela je s radom u Tuzli 1. studenoga prošle godine, kad su dogovorene usluge iz Beča, Memmingena i Zračne luke Arlanda u Stockholmu.

U izjavi za EX-YU Aviation News, kompanija je potvrdila da se linije prekidaju, a već su, kako prenose mediji, obavijestili Zračnu luku u Tuzli da se prekida prodaja karata.

Ryanair trenutačno održava dva nedjeljna leta iz Tuzle za Memmingen, koji završavaju 30. svibnja, tri nedjeljne rotacije za Beč, koje će biti ukinute 30. svibnja, kao i dva nedjeljna leta za Stockholm, koja završavaju 31. svibnja.

Putnici koji su imali rezervirane karte nakon tih datuma počeli su primati obavijesti o otkazivanju letova. Ryanair je prvobitno planirao letove za Tuzlu još 2021., međutim, prekinuo je prodaju na prvobitno planiranim linijama iz Weezea i Baden-Badena nakon što je šef Nadzornog odbora Zračne luke Tuzla rekao da lokalna vlast nije potpisala ugovor sa zrakoplovnom kompanijom da svog poslovnog partnera Wizz Air ne dovede u “neravnopravan položaj” i izazove “nelojalnu konkurenciju”.

Na kraju je sljedeće godine sklopljen sporazum s Ryanairom. Ryanair je ušao na tržište BiH 2018. s uslugama za Banju Luku. Direktor za razvoj ruta ove kompanije Ray Kelliher rekao je prošle godine: Radujemo se rastu u BiH u idućim godinama i mogućnostima da najavimo još novih i uzbudljivih ruta za sljedeće ljeto.

Podsjećamo, prije nekoliko dana objavljeno je da će mađarska kompanija Wizz Air od svibnja ukinuti let Banja Luka – Malmö iz banjolučke zračne luke. Kompanija će zadnji let imati 29. travnja, a ta linija išla je tri puta tjedno – utorkom, četvrtkom i subotom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti