spot_img
spot_img
Četvrtak, 20 lipnja, 2024

Roditelji izabrali: Pampers modernizira tri rodilišta iz Središnje Bosne

Pampers će podržati 10 bosanskohercegovačkih porodilišta s namještajem za novorođenčad i pelenama.

Roditelji su pomogli u odabiru 10 bosanskohercegovačkih gradova u kojima će porodilišta biti modernizirana uz podršku Pampersa. Odabrani gradovi su: Zenica, Travnik, Bugojno, Tuzla, Jajce, Bihać, Velika Kladuša, Tešanj, Kakanj i Konjic. Deset porodilišta, po jedno iz svakog nabrojanog grada će biti podržano od strane Pampersa s namještajem za novorođenčad i pelenama.

U 2015. Pampers i UNICEF su proslavili 10 godina partnerstva, s kampanjom ‘1 pakovanje = 1 vakcina koja spašava život’. U ovom periodu smo pokazali da, zajedno, možemo poboljšati živote majki i djece širom svijeta.

Kao zahvalnicu svim roditeljima iz Bosne i Hercegovine koji su podržali akciju, Pampers želi podržati 10 porodilišta u Bosni i Hercegovini (Zenica, Travnik, Bugojno, Tuzla, Jajce, Bihać, Velika Kladuša, Tešanj, Kakanj i Konjic) nudeći namještaj i pelene za novorođenčad. Na ovaj način Pampers nastavlja svoj plan da doprinese brizi beba od prvog dana života, pružajući podršku porodilištima.

Na Pampers Facebook stranici, svi su mogli glasati za grad u Bosni i Hercegovini, gdje će porodilište biti modernizirano uz pomoć Pampersa. Svaki glas je predstavljao šansu za modernizaciju porodilišta iz nekog bosanskohercegovačkog grada. Na ovaj način, ljudi su pokazali gestu dobre volje koja će pomoći majkama i djeci u Bosni i Hercegovini i širom svijeta, demonstrirajući još jednom da zajedno možemo transformirati svijet na bolje.

O Pampers i UNICEF kampanji ‘1 pakovanje = 1 vakcina koja spašava svijet’

Partnerstvo između Pampers®-a i UNICEF-a traje već 10 godina i tijekom ovog perioda
majčinski i neonatalni tetanus je eliminiran u 17 zemalja. Pampers poziva roditelje da im se pridruže u posebnoj rođendanskoj želji: da pomognu eliminirati majčinski i neonatalni tetanus (MNT) svuda gdje i dalje predstavlja prijetnju. Majčinski i neonatalni tetanus (MNT) pogađa obitelji u nekim od najsiromašnijih područja svijeta i javlja se kao izravan rezultat prakse nehigijenskog poroda, kao što je rezanje pupčane vrpce s nesterilnim instrumentima. Jednom kada se novorođenče zarazi nema pravog lijeka. MNT i dalje uzima živote 49.000 novorođenčadi godišnje, što je ekvivalent gubitka života jedne bebe svakih 11 minuta. Za 10 godina partnerstvo Pampers®-a i UNICEF-a je imalo samo jednu želju: da eliminira majčinski i neonatalni tetanus svuda. Zahvaljujući podršci roditelja, od kad je Pampers i UNICEF kampanja “1 pakovanje = 1 vakcina koja spašava život” počela, približno 500.000 života novorođenčadi je sačuvano i jedna vakcina stiže do majke i njene bebe svake sekunde.

Bljesak.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti