Zamjetan je bio velik broj radnih kolega s kojima se Božo volio družiti

Policajac Božo Džepina, koji je preminuo jučer, 11. siječnja 2016. godine nakon teške bolesti, pokopan je danas na travničkom groblju Prahulje. Na posljednjem ispraćaju okupilo se više od 1000 ljudi, što je uistinu velik broj. Ispratila ga je uža obitelj, rodbina i brojni prijatelji. Zamjetan je bio i velik broj radnih kolega, s kojima se Božo volio družiti. Mnogi su rekli, nakon današnjeg pokopa, da je bio omiljen i cijenjen u policijskim krugovima.

“Ovaj tužni svijet napustila je ljudska veličina, gromada od čovjeka, policajac u svakom pogledu. Dragi Boki, ti si bio mjerilo poštenja i mjerilo profesionalnosti u svojoj službi. Sve bitke koje si vodio i uspješno si obavljao. Međutim, ovu bitku iako si ustrajan bio, ti si ju izgubio. Dragi Boki, iako odlaziš, s tobom neće otići naša sjećanja jer ti ćeš vječno biti u srcima svih nas. Neka je pokoj vječni tebi i neka nađe mir tvoja duša i tvoje napačeno tijelo, poručuju ti tvoje kolege s posla”, istaknuo je u svom govoru Slavko Lovrić, zapovjednik Policijske stanice “Travnik”.

Podsjetimo, Božo je počeo osjećati bol u nogama i rukama krajem 2012. godine. Bol je postajala sve intenzivnija, nakon čega je bio prisiljen otići u bolnicu u Mostar. Tamo mu je dijagnosticirana Amiotrofična lateralna skleroza (ALS) i ljekari su mu rekli da ne postoji lijek za njegovu bolest. Nakon saznanja o teškoj, kako su liječnici rekli neizlječivoj bolesti, obitelj i njegove radne kolege se nisu predavali, nego su nastojale pomoći mu, posebno u nabavci lijekova. Zahvaljujući lijekovima, Božo je bolje komunicirao s okolinom, ali su mu svi pokreti bili otežani piše portal novabila.info.

Zahvaljujući akciji mladih s područja središnje Bosne, koji su u rekordnom vremenu prikupili sumu od 28.000 dolara, potrebnih za liječenje u Pekingu, Božo je otputovao na pregled i terapije u Peking.

Na žalost, najvažniju životnu bitku nije uspio dobiti.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine! I svjetlost vječna svijetlila njemu. Počivao u miru!

Prethodni članakŽuti meteoalarm: Olujni udari vjetra u Srednjobosanskom kantonu stvaraju probleme
Sljedeći članakRoditelji izabrali: Pampers modernizira tri rodilišta iz Središnje Bosne

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime