spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Rođaku poklonio bubreg i spasio mu život: “Nisam ništa izgubio, dobio sam još više snage, ljubavi…”

“Evo jedna divna ljudska priča. Ovo je Dževad Ponjević. Dževad je bolesnom rođaku Ademu poklonio nešto jako vrijedno. Poklonio mu je svoj bubreg! Spasio mu život”, napisao je ovo na Facebooku Nedim Botić, koji je objasnio da je Ademu otkazivao rad bubrega i išao je na dijalizu prethodnih 12 mjeseci, pa se Dževad odlučio pomoći mu.

“Gotovo godinu dana priprema, desetine pregleda i pretraga, pet odlazaka u Njemačku i pređenih gotovo deset tisuća kilometara, iskušenja s koronom, odgađanja operativnog zahvata. I konačno je proteklih dana u Njemačkoj obavljena transplantacija”, navodi se u objavi.

Kako se dodaje, Dževad i Adem su inače iz Bužima.

“Njihovi roditelji su ih naučili da se vole i paze kao braća”, stoji u objavi u kojoj se dodaje da je Ademu prethodno rađena jedna transplantacija, prije 15 godina i tada mu je donor bubrega bila sestra Šefika, prenose mediji.

“Obojica se, hvala dragom Bogu, osjećamo dobro. Ja nisam ništa izgubio, dobio sam još više snage, ljubavi i vjere u svom životu. Hvala svim doktorima i medicinskom osoblju na susretljivosti od Bužima, Bihaća, posebno timu doktora u Muncnhenu koji je uspješno uradio operativni zahvat. Hvala našim obiteljima, prijateljima i radnim kolegama na podršci i na kraju još jednom hvala dragom Bogu jer život je Božiji dar”, poručuje Dževad.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM