Razvedenom paru sud dodijelio zajedničku skrb za pse

Argentinski sud dodijelio je, prvi put u povijesti te zemlje, zajedničku skrb za dva psa nakon razvoda bračnog para bez djece i odredio im pravo na posjete.

Sud u mjestu San Isidro, općini sjeverno od glavnoga grada Buenos Airesa, dodijelio je tako skrb za devetogodišnju mješanku Kiaru njezinu 42-godišnjem vlasniku.

Za Popaja, crnog labradora starog šest godina, brinut će se njegova 47-godišnja vlasnica, objavio je odvjetnik Brian Knobel.

Brakorazvodni sporazum predviđa da dvoje bivših supružnika mogu redovito posjećivati drugog psa koji nije u njegovu/njezinu skrbništvu, a mogu ih i razmjenjivati, rekao je novinarima odvjetnik.

“Nema nikakvog problema da se svi četvero sastajemo, bez obzira što smo razvedeni”, izjavila je za lokalnu televiziju Amorina Abascoy koja se razvela od supruga nakon 15 godina braka.

Pa iako se nakon razvoda Popaj i Kiara viđaju svakog tjedna, jedno drugome jaku nedostaju, priznala je Abascoy.

Odvjetnik Knobel je kazao da par smatra pse “osobama koje nisu ljudi, ali imaju osjećaje”.

Jedno pitanje ipak ostaje neriješeno, a to je prehrana. Gospođa Abascoy želi uravnoteženu hranu za pse, a njezin bivši suprug Emmanuel Medina hrani Kiaru pohancima, upozorava odvjetnik.

Godine 2015. jedan argentinski sud presudio je da orangutanica Sandra, koja je živjela sama u kavezu u zoološkom vrtu u Buenos Airesu, ima temeljna prava “za osobe koje nisu ljudi”. Zbog toga je bila prevezena u rezervat u Sjedinjenim Državama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

SIPA uhitila tri osobe: Preko Facebooka i OLX-a prodavali robu bez izdavanja računa!

U Beču održana tradicionalna 29. po redu “Busovačka večer” (FOTO)