spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Radnici Pošte pomogli dječaku Kristijanu da ostvari san

Dječak Kristijan Mandić, na prvi pogled isti kao svi njegovi vršnjaci, ipak je potpuno drugačiji i po načinu razmišljanja i po okolnostima u kojima živi.

“Nekada davno vraćen je u BiH iz hrvatskog sirotišta, te se sam borio da preživi, ali najviše da ostvari svoj san da postane farmer u svojim rodnim Konjevićima kod Zenice. Velike zamisli da ima svoju farmu danas je skoro pretočio u djelo uz pomoć dobrih ljudi među kojima je i naših 107 zaposlenika iz zeničkih pošta, ali najviše zahvaljujući svojoj hrabrosti i odlučnosti da bude drugačiji od svojih vršnjaka i da se posveti životu u prirodi”, govore za naš portal iz BH pošte.

“Da je Kiki drugačiji prepoznale su prvobitno naše kolegice i kolege Sanida, Iman i Kenan, a kasnije i stotinu drugih koji su smišljali načine kako da pomognu dječaku koji je zaljubljen u prirodu i životinje, a koji se ipak nalazi i u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Naše kolege su odlučile da mu kupe ono što najviše voli, životinje. Prva namjera je bila da mu kupe kozu, međutim kako se akcija širila u našim poštama na području Zenice, odluka je pala na kupovinu ovce. Na kraju su skupili dovoljno novca da mu kupe kravu. Uručili su mu novac i poklone i time pokazali da su puni razumijevanja i spremnosti da pomognu ovom hrabrom dječaku koji je školsku klupu, druženje, igrice, mobitele i sve ono što interesuje njegovu generaciju, zamijenio teškim radom na polju i uzgojem životinja”, ističu iz BH Pošte.

Radnike BH pošte najviše je, kako kažu, dirnula hrabrost i želja mladog Kristijana Mandića da ljubav prema životinjama i prirodi objedini u jednu veliku farmu, koja je na putu da to i postane. Kiki već ima koze, ovce, konje i pse ovčare, a zahvaljujući dobrim ljudima iz BH Pošte na čelu sa Busovljakom Kenanom Hajdarevićem farmi će se pridružiti i jedna krava koja će, ni manje ni više, dobiti ime Brza, po brzoj pošti BH Pošte.

“S obzirom na to da je Kiki veoma odgovoran i više nego zreo za svoje godine, ne sumnjamo da životinje na njegovoj farmi imaju svu potrebnu pažnju. Svakako će od njih imati i koristi, jer već prodaje kozje mlijeko, a uskoro će prodavati i kravlje.”

Ponosni smo na radnike BH Pošte koji su do sada nebrojeno puta pokazali da su spremni pomoći svojim sugrađanima. Uostalom, čovjek je bogat onoliko koliko daje. Vjerujemo da smo bar malo pomogli da se jedan dječački san počne ostvarivati.

1 KOMENTAR

  1. I see You’re really a excellent webmaster. The web site loading pace is incredible.
    It seems that you’re doing any distinctive trick. Furthermore,
    the contents are masterwork. you’ve performed a magnificent
    task in this matter! Similar here: dyskont online and
    also here: Najlepszy sklep

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti