spot_img

Ovaj vikend u Busovači natjecatelji iz pet zemalja regije na međunarodnom ribolovnom natjecanju!

U organizaciji Udruge sportskih ribolovaca Busovača održava se prvi međunarodni KUP jadransko-podunavskih zemalja u sportskom ribolovu.

Svečano otvorenje prvog KUP-a zakazano je za danas, a takmičenje se održava do 02.10. ove godine.

Kako su istaknuli organizatori u okviru discipline SPIN održat će se ekipno i pojedinačno takmičenje u kojem će učešće uzeti takmičari iz pet susjednih država.

Učesnici iz Bosne i Hercegovine, R. Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore odmjerit će svoje snage dijelom takmičarske staze rijeke Lašve.

Svim takmičarima i posjetiteljima Prvog međunarodnog KUP-a jadransko-podunavskih zemalja u sportskom ribolovu danas u Busovači, dobrodošlicu je poželio i direktor Turističkog ureda Turističke zajednice SBK/KSB Miroslav Matošević, a takmičenje je otvorio predsjednik sportsko-ribolovnog saveza FBiH Danijel Kobačić, koji je naglasio važnost fer i korektnog takmičenja.

Prva takmičarska sesija započinje sutra na reviru Ivo Petrović Oko, a druga u nedjelju kada je zakazano proglašenje pobjednika kao i zajednički svečani ručak.

Predsjednik Udruge sportskih ribolovaca Busovača Ivica Tomičić je kazao da ulaze u povijest kao organizatori prvog KUP-a u SPIN-u.

“Pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže i provedu nastupajući vikend u ugodnom druženju, ali i nadasve zanimljivoj sportskoj disciplini u ribolovu koja je će saavim sigurno probuditi takmičarski duh, ali i odličnu zabavu”, kazao je Tomičić.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti