spot_img

Radnici firme “Hering” u dva dana sanirali posljedice poplava u naseljima Mošunj, Gladnik i Nova Bila (FOTO)

Rijeka Lašva izlijevanjem iz svog korita napravila je velike probleme u naselju Gladnik, Nova Bila i Mošunj na području općine Vitez i Travnik.

Poduzeće Hering je firma koja izvodi radove na izgradnji brze ceste Lašva – Nević polje protekla dva dana sanirala je posljedice poplava,.jer su njeni ljudi umjesto rada na izgradnji ceste, svoje vrijeme posvetili mještanima naselja Nova Bila, Gladnik i Mošunj.

Trideset sati rada mašina, bagera i kamiona firme “Heringa” i mnogo kamiona pijeska da se dvorišta i potopljenje javne površine vrate u prvobitno stanje.

Projekt izgradnje brze ceste riješit će problem plavljenja, kanalizacije i regulacije korita rijeke Lašve, prevashodno u naselju Gladnik ali i velikom dijelu MZ Nova Bila.

Hvala velika Ivici Baji, predsjedniku savjeta MZ Nova Bila za iskazanu agilnost, požrtvovanje i poduzimljivost i dokaz što znači jaka MZ, kazao je načelnik Travnika Kenan Dautović.

Pored toga, danas sam s predsjednikom savjeta MZ Višnjevo i predstavnicima zaseoka Potok dogovarao način rješavanja prijevoza djece koja idu u područnu školu u Višnjevu ali i trajnog rješenja puta do Kamena.

Centralna.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti