Za prvih šest mjeseci Elektroprivreda izgubila preko 20 milijuna KM

276

Kompanija “Elektroprivreda BiH” ostvarila je u prvom polugodištu ove godine neto gubitak od 22,8 milijuna KM, navedeno je u financijskom izvještaju ove kompanije, koji je objavljen na Sarajevskoj burzi.

U prošloj godini u prva dva kvartala “Elektroprivreda BiH” je poslovala s dobitkom, koji je iznosio 3,7 milijuna KM. “Elektroprivreda” je u prvom polugodištu ostvarila prihod od 568,2 milijuna KM, što je za 100 milijuna KM više nego u istom periodu prošle godine, kada su prihodi iznosili 467,3 milijuna KM.

Rashodi su u prvih šest mjeseci ove, u odnosu na isti period 2016. godine narasli na 598,4 milijuna KM, nakon što su godinu ranije iznosili 462,3 miliona KM, prenosi poslovni portal “Indikator”.

Na povećane poslovne rashode utjecali su najvećim dijelom povećana nabavna vrijednost prodane robe, koja je u prva dva kvartala iznosila 162,1 milijun KM, a u istom periodu lani 38,8 milijuna KM, te povećani materijalni troškovi, piše SRNA.

Ova kompanija je na kraju lipnja imala 4.595 zaposlenih, a u prvih šest mjeseci 2016. godine zapošljavala je 4.669 osoba.

Prethodni članakDramatični prizori u Lukavcu: Poginuli majka i sin iz Zenice, poznati identiteti
Sljedeći članakSestre franjevke vratile se u obnovljenu kuću podno Franjevačkog samostana u Fojnici

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime