spot_img
spot_img
Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Priča Srećka Stipovića: Da smo profućkali donacije bilo bi nas stid naroda

Esada Mahmić i njezin bolesni suprug Sanel bili su u vrlo teškoj financijskoj situaciji. U kreditima do grla bez ikakvih prihoda za život s dvoje djece.

Esada je iz šume nosila drva na leđima i prodavala kako bi prehranila porodicu. Nakon naše priče o ovoj vrijednoj majci počele su stizati donacije i pomoć sa svih strana svijeta. Za pet mjeseci otplatili su dva kredita, kupili kravu, kokoši, motornu pilu, muzilicu, traktor.

Prije dva dana i kupatilo su majstori privodili kraju. Jedna totalna promjena života na bolje. Sanel je bio u bolnici u Tuzli i još uvijek je na štakama. Esada drži i koze, vrši usluge prijevoza komšijama sa traktorom, prodaje mlijeko i sir na kućnim vratima.

Jednu dobru plaću zaradi na svojim proizvodima od životinja koje hrani. Nezamislivo im je da se donacije zloupotrebljavaju ili profučkaju. Kažu ovi pošteni ljudi bilo bi ih stid naroda zbog toga.

Jedni su od rijetkih koji su opravdali svaki euro koji su dobili i pokazali gdje su ga utrošili. Posjetili smo ih upravo kada se završavalo kupatilo koje Mahmići nisu imali. Esada je hiltovkom razbijala zid i iznosila elemente kako i se pripremila podloga za rad.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti