spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 2 ožujka, 2024

Premijer Nikšić na sajmu poručio: Zajedno moramo kreirati stabilno okruženje

Novoizabrani premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić danas prisustvuje Međunarodnom sajmu gospodarstva koje se održava u Mostaru.

Tom prilikom, Nikšić je izjavio da u trenutku mnoštva izazova sa kojima se suočava društvo i šira europska zajednica, danas više nego ikada, u vrijeme rastuće polarizacije u svijetu trebaju nam inicijative koje integriraju, promoviraju suradnju i povezuju.

– Ekonomija je jedan od ključnih integrativnih činitelja društva. Zato je Mostarski sajam važan događaj koji zavrjeđuje pažnju i podršku – naveo je Nikšić.

On kaže da prisustvo premijera Srbije i Hrvatske te predsjedavajuće Vijeća ministara BiH šalje važnu poruku.

– To je pozitivna poruka o razumijevanju potrebe naše uzajamne suradnje za dobro ljudi sa obje strane bh. granice te unutar BiH. Pristustvo međunarodnih predstavnika smatram potvrdom snažnog povrataka i angažmana EU koja je otvorena i spremna surađivati s novim vlastima u BiH na svim razinama kako bi i naša zemlja krenula jače u integracije u EU – naveo je Nikšić.

Nikšić je izjavio da suradnja svih potrebna za uspješna rješavanje problema.

– Potreban je predan rad i suradnja svih nas te nedvosmislena podrška međunarodne zajednice prije svega naših partnera EU, SAD i Velike Britanije. Partner sajma Izrael jedna je od značajnijih svjetskih ekonomija s kojima moramo graditi prisne odnose. Na nama u BiH je da ispravno, savjesno i sa pažnjim koristimo vlastite resurse, a internacionalana i suradnja s našim susjedima mora se koristiti kao dodatni razvojni impuls za ekonomiju regije – istakao je premijer FBiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM