Utorak, 29 studenoga, 2022

Predsjednik ukrajinskog parlamenta zahvalio Hrvatskoj što je s Ukrajinom podijelila “svoj kruh, krov i dušu”

Pročitajte i ovo

Predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk u ponedjeljak je zahvalio Hrvatskoj što je s Ukrajinom podijelila “svoj kruh, krov i dušu”.

„Htio bih zahvaliti cijelom hrvatskom narodu za podršku koju je pružio Ukrajincima s kojima je podijelio kruh, krov i svoju dušu”, rekao je prvi čovjek ukrajinskog parlamenta u Zagrebu, gdje je stigao na prvi parlamentarni skup Krimske platforme.

„Ova podrška će nam biti važna i dalje, kad ćemo ponovno izgrađivati Ukrajinu”, dodao je.

Stefančuk je na tiskovnoj konferenciji s hrvatskim premijerom zahvalio Andreju Plenkoviću na prošlotjednom „predivnom” govoru u ukrajinskom parlamentu, a svom kolegi Gordanu Jandrokoviću na preuzimanje organizacije skupa u Zagrebu koji će okupiti pedesetak parlamentarnih delegacija, među njima i onu američku predvođenu s Nancy Pelosi.

„Slava Ukrajini, slava Hrvatskoj”, zaključio je Ukrajinac.

Plenković je na konferenciji rekao kako je održavanje skupa „vrlo konkretna, jasna politička poruka podrške Hrvatskoj” teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine, uključujući sva okupirana područja, pa i Krim.

Premijer je ponovio kako hrvatska vlada čvrsto i nedvosmisleno podržava Ukrajinu te kako među dvama narodima postoji „povijesno prijateljstvo” od samog stjecanja samostalnosti.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Preminuo najstariji Hercegovac

Milan Milivojević, iz sela Dolovi u Berkovićima, najstariji Hercegovac, preminuo je jučer u Trebinju u stotinu četvrtoj godini života. Milivojević,...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo