Subota, 3 prosinca, 2022

Predsjednik FBiH posjetio Franjevačku klasičnu gimnaziju i Franjevački samostan sv. Bonaventure u Visokom

Pročitajte i ovo

Jučer, 6. studenog 2015. godine, predsjednik FBiH posjetio je Franjevačku klasičnu gimnaziju i Franjevački samostan Sv. Bonaventure u Visokom i tom prigodom razgovarao s ravnateljem fra Zvonkom Miličićem, gvardijanom fra Josipom Ikićem i sestrama milosrdnicama Provincije Majke Divne sa sjedištem u Sarajevu.
Gvardijan Ikić i ravnatelj Miličić upoznali su predsjednika FBiH o povijesti, uspjesima i problemima sa kojima su se susretali Franjevci u prošlosti i s kojima se i danas susreću.

Ravnatelj Miličić kazao je da trenutno 160 učenika pohađa Klasičnu gimnaziju iz cijele Bosne i Hercegovine, te da taj broj posljednjih godina raste. Smatra to rezultatom napora da privuku što veći broj mladih koji će se dobrim, klasičnim obrazovanjem i čestitim odgojem osposobiti da preuzmu teret odgovornosti za našu državu.

Predsjednik FBiH obišao je i prostore zgrade Gimnazije, te pogledao vrijednu zbirku knjiga i muzej prepariranih životinja.

Tijekom posjete, ravnatelj Miličić i gvardijan Ikić upoznali su predsjednika FBiH s projektom gradnje sportske dvorane, te su zajedno obišli dvoranu u izgradnji. Istaknuli su da je gradnja započela u srpnju 2014. godine, te da su potrebna sredstva za dovršetak radova.

Predsjednik FBiH izrazio je zadovoljstvo radom Franjevačkog samostana i Franjevačke klasične gimnazije, te izrazio potporu projektima koji će unaprijediti rad ovih ustanova i omogućiti još bolje uvjete za boravak i obrazovanje učenika Franjevačke klasične gimnazije.

Čavara u Visokom Čavara u Visokom Čavara u Visokom

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Švicarska slavila u ludoj utakmici, Srbija ispala sa Svjetskog prvenstva

Nogometaši Švicarske svladali su Srbiju s 3-2 (2-2) i kao drugoplasirana reprezentacija skupine G pridružili su se u osmini...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo