spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Kazališna noć za pamćenje: „Šmizle“ po peti put napunile i oduševile kazališnu dvoranu u Vitezu

Drugi vikend kazališnih dana u Vitezu započeo je na najljepši mogući način. Predstavu „Šmizle“ igralo je domaće, Gradsko kazalište mladih Vitez, a u krcatoj kazališnoj dvorani Vitez tijekom nepunih sat vremena prolamao se smijeh i pljesak. Publika je s oduševljenjem pratila nastup mladih viteških kazalištaraca, a na koncu predstave nekoliko puta ih pljeskom i ovacijama vraćala na scenu.
„Jako smo iscrpljeni, ali još više sretni i ponosni. Iako puno puta nastupali sa Šmizlama, ali i brojnim drugim predstavama, imali smo jako veliku tremu. Uvijek nam je neopisivo zadovoljstvo nastupati u Vitezu, pred našom domaćom publikom, a kako je dvorana bila prepuna tim smo osjećali još veću obvezu biti što bolji. Međutim, čim smo krenuli s predstavom trema je nestala, a publika je odlično reagirala i dodatno nam dala energiju, tako da smo, po mom mišljenju, odgirali jednu od najboljih izvedbi Šmizli“, kazala je nakon predstave Ana Maros, glumica GKM Vitez.
Svoje oduševljenje nije krila ni Ivona Matošević, popularna Viki u predstavi, koja je kazala: „Šmizle smo igrali puno puta, ali ni jedan nastup nije bio tako magičan. Igrati pred toliko ljudi bilo je prelijepo. Gromoglasni aplauz koji smo dobili na kraju dokazao je da predstave i kazalište u Vitezu vrijede. Hvala svima koji su došli i uljepšali naš nastup, a iako smo predstavu igrali jako puno puta, za mene je ovo bio najuspješniji nastup“.

DSC_4270

Tradicionalna manifestacija Dani kazališta u Vitezu, u organizaciji Udruge mladih „Enter“ i Gradskog kazališta mladih Vitez, ove godine ponudit će publici ukupno 16 kazališnih uradaka.

„Nevjerojatno smo sretni zbog sinoćnjeg nastupa i fenomenalne reakcije publike, kao i zbog ogromnog zanimanja, usprkos činjenici da smo Šmizle u Vitezu igrali već četiri puta. Mi idemo dalje s programom kazališnih dana, a publiku pozivamo da i dalje prati sve predstave koje su na repertoaru i potvrde navode jedne od naših posjetiteljica kako je Vitez kazališna republika. Ja još jednom moram istaknuti kako sam preponosan na ansambl predstave Šmizle, ali i sve članove našeg kazališta, koji usprkos teškim (ne)uvjetima pišu najljepše stranice povijesti Viteza“, istaknuo je nakon predstave Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Predstava „Šmizle“ osvojila je velik broj nagrada i festivala, kako na domaćoj, tako i međunarodnoj sceni, a predstavi igraju Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Autor teksta je Miroljub Nedović, režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Kazališnu publiku već večeras očekuje nova predstava, kada u kazališnoj dvorani Vitez gostuje Amatersko pozorište „Jovan Sterija Popović“ iz Kotor Varoši, s predstavom „Zla žena“, a u nedjelju 8.11. publika će imati priliku pogledati predstavu „Džepovi puni kamenja“, u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Dramskog studija Kakanj. Sve predstave igraju se s početkom u 19,00 sati.

DSC_4296

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM