Predsjednik FBiH Marinko Čavara na proslavi blagdana sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju

0
562
Dana 23. lipnja 2019. godine, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je misi uočnici blagdana sv. Ivana Krstitelja, koja je održana sinoć u Podmilačju kod Jajca.

Svetu misu i molitvu za bolesnike predvodio je vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardinal Puljić, koji je istaknuo kako je osnovna poruka sv. Ivana Krstitelja da čuvamo i gradimo mir.

„Često se pitamo šta bi sv. Ivan danas rekao nama, šta da činimo, kojim putem da idemo. Nama, biskupima i svećenicima, rekao bi nam je Isus dao zadatak i poslanje Evanđelje naviještati, te da je naše poslanje jedinstvo Crkve i naroda u vjeri. Znao je da nam treba hrabrosti u naviještanju istine i ljubavi, a nema ljubavi bez spremnosti na služnost. Živimo u društvu u kojem briga za čovjeka nije na prvom mjestu, već interes, i to ne samo kod nas, već i u cijelom svijetu. Doktorima, policajcima, vojnicima, direktorima, poduzetnicima, političarima i, u konačnici, svima nama, sv. Ivan bi kazao da trebamo časno i pošteno obavljati svoj posao, svoju dužnost, te osigurati da se svaki čovjek ostvari u pravim stvarima i dostojanstvu. Glavna uloga sv. Ivana je bila pokazati Isusa. Ponesite tu Isusovu ljubav u svoje kuće i obitelji, istjerajte svaku mržnju, zloću, zavist, oholost, kako bi Božja ljubav vladala u vašim srcima i u vašim obiteljima. Svi smo mi kao kršćani pozvani pokazati Isusa svojim životom, stavom i primjerom, i neka oni koji s nama žive, a nisu katolici, neka istinski, s poštovanjem, gledaju kako znamo svoje voljeti, a tuđe poštivati. I neka to zrači ovo bolesno javno mnijenje, da mi to mnijenje javno ozdravimo zdravim stavovima, moralnim načelima, dostojanstvom čovjeka i ljudskim pravima.“, kazao je kardinal Puljić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.