HNK Mostar predstavom “O ljubavi” zatvorio busovački kazališni festival BUFEST

0
262
Prvi busovački kazališni festival BUFEST svečano je sinoć zatvoren predstavom “O ljubavi” Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. Festival je zatvorila zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto.

Glumci HNK-a Mostar, Nikolina Ljuboja i Ivan Skoko, oduševili su busovački publiku sjajnom igrom, dinamikom i emocijom, što je publika nagradila gromoglasnim pljeskom na kraju predstave.

Festival je zatvorila zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto uputivši riječi podrške:

“Pripala mi je čast da otvorim prvi kazališni festival u Busovači, ali evo i da zatvorim. Vjerujem da je ovo završetak, a ne kraj. Ovi Dani imaju svoju svrhu, svoj cilj. Još jednom čestitam organizatoru, jer je ovih dana ova dvorana bila prepuna smijeha i dobrog raspoloženja, a želim da  u takvom raspoloženju dočekamo i narednu godinu, kada nas očekuje nastavak ove lijepe priče u Busovači i Središnjoj Bosni”, kazala je zastupnica Krišto.

Busovački kazališni festival BUFEST projekt je udruge UZOR iz Busovače koja je ove godine odlučila pokrenuti ovaj festival u partnerstvu s Gradskim kazalištem mladih “Vitez”. Nekoliko stotina posjetitelja kroz proteklih 10ak dana imalo je priliku pogledati četiri kazališne predstave.

Proteklu nedjelju u goste su stigli glumci Sinjskog pučkog kazališta s predstavom “Adio pameti”, u srijedu GKM Vitez i Marin Bikić s monodramom “Đe ti je pita?”, u četvrtak Irfan Kasumović s predstavom “Rod i dom” te sinoćnja završnica uz HNK-a Mostar i predstavu “O ljubavi”.

Tijekom mjeseca srpnja i kolovoza UZOR i GKM Vitez planiraju organizirati kazališne radionice u Busovači, a detaljnije informacije i upisni rok bit će uskoro poznat.

Pogledajte fotografije:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.