spot_img
spot_img
Četvrtak, 20 lipnja, 2024

Predizborni skup TO Kaonik i TO Kula – Skradno: Puna potpora kandidatima HDZ-a BiH na Općima izborima

Prvi predizborni skup OO HDZ-a BiH Busovača u povodu Općih izbora, koji je okupio velik broj članova i simpatizera HDZ-a BiH, održan je na Kaoniku za temeljne ogranke Kaonik i Kula – Skradno.
Nakon intoniranja himne hrvatskog naroda i minute šutnje za poginule i umrle članove i simpatizere HDZ-a BiH, poginule branitelje i drage pokojne, okupljenima se obratila predsjednica TO Kaonik Dijana Krišto. U svom govoru, poželjela je svima dobrodošlicu, istaknula realizirane projekte u proteklom razdoblju, te zahvalila dužnosnicima HDZ-a BiH na potpori.

Kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić osvrnula se na prethodno razdoblje, predstavila značaj Općih izbora i kandidate HDZ-a BiH za sve razine vlasti.

„Mnogo toga je urađeno u proteklom razdoblju i uistinu možemo biti ponosni. Vlada Županije Središnja Bosna uložila je 11 milijuna KM u zdravstveni sektor, a dijelom tih sredstava je, uz potporu dužnosnika HDZ-a BiH, spašen Dom zdravlja Busovača koji je sada izašao iz financijske krize i može normalno funkcionirati. Realizirali smo niz infrastrukturnih projekata sredstvima osiguranim s županijske i federalne razine vlasti, obzirom da nemamo vlast na općinskoj razini. HDZ BiH u Busovači će se i dalje zalagati za sve žitelje, a posebice za hrvatski narod, kako bi imali bolje uvjete za živjeti i raditi na ovim prostorima“, kazala je ministrica Plavčić.

Kandidatkinja na listi HDZ BiH – HNS za Sabor ŽSB i zastupnica u Saboru ŽSB Suzana krišto istaknula je kako je Sabor ŽSB u središte svog djelovanja stavio demografsku politiku.

„Sabor ŽSB fokusirao se na dijete, mladu osobu, obitelj, žene, porodilje. Donijeli smo niz mjera u obrazovnom sektoru, osigurali smo besplatne udžbenike i prijevoz, te subvencioniranje troškova boravka u dječjim vrtićima. Sabor ŽSB je u proteklom mandatu izdvojio 3 milijuna KM za stipendiranje i stjecanje prvog radnog iskustva naših studenata. Naravno, sav taj rad iziskuje mnogo truda i vremena, ali HDZ BiH je pokazao da je uvijek bio i da će i dalje biti uz hrvatski narod“; kazala je zastupnica Krišto.

Nositelj liste HDZ BiH – HNS za Zastupnički dom PS BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara govorio je o značaju izbora i o aktualnoj političkoj situaciji, posebice o izmjenama Izbornog zakona.

„Imamo složenu državu koju smo naslijedili, imamo Daytonski, Washingtonski sporazum i visoke predstavnike koji su svojim odlukama hrvatski narod doveli u narod trećeg reda. Što se tiče Izbornog zakona, od početka netko ne želi dogovor i samo traže izgovor da pregovori ne uspiju. Svjedoci smo sve otvorenijih napada, govora mržnje i prijetnji koje se upućuju hrvatskom narodu. Zato je uistinu važno da izađemo na izbore, i da svatko od nas da svoj doprinos, pored zalaganja za realizaciju infrastrukturnih projekata i stvaranja boljih uvjeta za život, za ostvarivanje pune ravnopravnosti i političkih prava hrvatskog naroda“, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Sponzorirana objava

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti