spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Povijesna epizoda kviza ”Potjera”, ovo nitko do sad nije uspio

Fanovi HRT-ovog kviza Potjera večeras su gledali po mnogočemu povijesnu epizodu. Nikad dosad nijedna ekipa, a kamoli pojedinac, nisu u dvije minute skupili 22 koraka.

Zadranin Sven Marcelić (43), profesor hrvatskog jezika i književnosti, osvojio je 115.000 kuna nakon što je u završnoj potjeri skupio zapanjujuća 22 koraka (21 točan odgovor) i pobijedio lovca Krešimira Sučevića Međerala.

Sven je u brzopoteznoj minuti ostvario devet točnih odgovora, odnosno iznos od 31.500 kuna. U dogovoru s ekipom uzeo je višu ponudu i bez problema obranio prednost pred Krešom.

Bilo je to zagrijavanje za završnicu u kojoj je oborio apsolutni rekord emisije. 

Nakon jedne minute Sven je bio točno na polovici s 11 koraka, s time da je pogrešno odgovorio na pitanje koju je meč-loptu po redu Goran Ivanišević iskoristio u finalu Wimbledona 2001. Bio je to jedan od samo dva netočna odgovora.

Čestitam vam na 115.000 kuna, ovo nema smisla ni igrati, rekao je uz smijeh Krešo nakon izlaska iz ‘tunela’, uz napomenu da se takvi rezultati ne viđaju ni na probama emisije, gdje se čitaju pitanja koja su korištena u prijašnjim emisijama.

Daleko od toga da se nije potrudio dostići rezultat: desetak sekundi prije kraja bio je na 18 odgovora, a onda ga je Sven vratio korak unatrag i sa stilom zapečatio pobjedu.

Koliko je rezultat impresionirao ekipu na setu, posvjedočio je pljesak koji se nakon završne potjere čuo iz pozadine, vjerojatno od kamermana i producenata.

Bilo je napeto, s puno adrenalina, vidio sam da je Krešo motiviran. Tresao sam se do zadnjeg pitanja, rekao je Sven prije odjavne špice.

Ostali natjecatelji, Luka, Zlatko i Ivan, ispali su u igri na ploči.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti