spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

POLICIJSKA AKADEMIJA: Promovirano 29 polaznika iz Srednjobosanskog kantona

Na Policijskoj akademiji Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH u srijedu je promovirano 249 polaznika 25. generacije akademije.

Novu generaciju policajaca u MUP-u FBiH čini 130 polaznika iz MUP-a Kantona Sarajevo, 50 polaznika iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, 29 polaznika iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, 30 polaznika iz MUP-a Unsko-sanskog kantona i 10 polaznika iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Čestitajući novoimenovanim policajcima na uspješno završenoj obuci, vršitelj dužnosti direktora Policijske akademije Nusret Beširević podsjetio je da uspjeh policajaca u policijskom radu ovisi o povjerenju koje uživaju kod građana.

“Od vas se očekuje da vas odlikuje profesionalizam, hrabrost i nepokolebljivost da poštujete zakone i da sudjelujete u borbi protiv svih oblika kriminala, da radite u skladu s važećim propisima i budete istinska pomoć građanima”, poručio je Beširević.

Rezultat koji je ostvarila 25. generacija polaznika na završetku obuke je vrlo dobar s prosječnom ocjenom 4,17. Pripadnicima trećeg voda koji su postigli najbolje rezultate tijekom trajanja obuke uručene su diplome za čin “policajac”.

Predstavnik 25. generacije policajaca, kadet Anes Mešković kazao je kako današnji dan za sve kadete jedinstven.

“Generalno, ovaj dan za sve kadete je poseban jer ovo znači konačnu stepenicu u našoj obuci. Danas ćemo dobiti diplome da smo završili akademiju nakon obuke koja je trajala godinu dana. Po pitanju budućeg rasporeda u jedinice, još uvijek nismo upoznati, svatko od nas vidi sebe kao uspješnog i profesionalnog policajaca koji će savjesno obavljati svoje zadatke i u svakom trenutku biti na usluzi građanima”, kazao je Mešković.

Da je današnji dan uistinu veliki za svakog kadeta, istaknula je i Armina Muharemović, najbolja policajka 25. generacije policajaca od njih 32.

“Mi kao žene u policiji želimo pružiti puno u ovom poslu. Isto toliko možemo doprinijeti kao muškarci u mnogim sferama. Potrudit ćemo se da budemo ravnopravni”, kazala je Muharemović.

Nova generacija policajaca bit će dodatna snaga postojećim policijskim strukturama u FBiH, poručio je federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara.

“Već u narednom razdoblju, u prosincu, očekujemo novu generaciju od skoro 300 polaznika. Imamo problem s popunjavanjem kadrova u činu policajca. Mislim da će svi županijski MUP-ovi dobiti nove mlade i sposobne ljude. Oni su završili obuku i nadamo se da će raditi časno, pošteno i profesionalno”, istakao je Čampara.

Današnjoj svečanoj promociji prisustvovao je veliki broj policijskih dužnosnika te obitelji i prijatelji novoimenovanih policajaca.

Korisnevijesti.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM