spot_img
spot_img
Utorak, 21 svibnja, 2024

Poduzetnik Stipo Frančić uručio donaciju za JU “Bolnica Travnik”

Nakon što mu je dva puta spašen život na Internom odjelu JU Bolnica Travnik , poduzetnik Stipo Frančić odlučio je da se na poseban način zahvali ovoj zdravstvenoj ustanovi. U kratkom periodu donirao je dva dijagnostička instrumenta, jedan Internom odjelu prije dvije godine, a drugi danas Pedijatrijskom odjelu. Oba su namijenjena za dijagnostičke metode iz oblasti kardiologije. Ultrazvuk namijenjen za dijagnostičke pretrage kod najmlađih pacijenata koji imaju kardiološke probleme, može se koristiti uz dopunske sonde i za dijagnostiku iz oblasti urologije i ginekologije.

– Meni je kadar ove bolnice dva puta spašavao život. Da prije godinu dana nije bilo dr. Nedžada Hadžića danas ja ne bih bio ovdje i ne bi bilo donacije. Tada sam vidio koliko je tanka granica između života i smrti. Ovo što sam poklonio JU Bolnica Travnik i populaciji Srednjobosanskog kantona je moja zahvalnost Internom odjelu, dr. Hadžiću i mlađem dr. Granovu. – pojasnio je Stipo Frančić, vlasnik UTP “Best”. Od trenutka kada je ponovo vraćen u život Stipo Frančić je u svojoj firmi zaposlio još 200 radnika.

Donacija gospodina Frančića daje šansu mladim, educiranim i izuzetno nadarenim doktorima u JU Bolnica Travnik da svoja znanja pretvore u djelo i pomognu mladim pacijentima iz središnje Bosne, kaže direktor ove ustanove, prim.dr. Mirsad Granov. Dr. Ediba Hadžimujić, specijalistica pedijatrije i kardiologije pregledala je i prve male pacijente s novim uređajem.

Gospodin Frančić i njegova kompanija podržavaju i druge zdravstvne ustanove, a svojim prijateljima poduzetnicima poručuje da dio zarađenog doniraju za opće dobro.

​O vrijednosti donacije nitko nije želio govoriti osim da će puno značiti. U to ne treba ni sumnjati jer JU Bolnica Travnik jedna je od rijetkih zdravstvenih ustanova koja pozitivno posluje, a s brojkom od 13.000 pacijenata tokom protekle godine nadmašila je i neke kliničke centre i bolnice koji bilježe gubitke u stotinama milijuna maraka.

IZVOR I FOTO: TNT.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti