spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Održana 24. sjednica Općinskog vijeća Busovača, ove godine bez dodjele javnih priznanja

Dnevni red jučerašnje sjenice Općinskog vijeća Busovača pretrpio je jednu izmjenu u odnosu na najavljeni dnevni red, pa je skinut s dnevnog reda Prijedlog odluke o bratimljenju općine Busovača i općine Otok na Cetini u Republici Hrvatskoj.

Razmatran je županijski nacrt Zakona o označavanju i evidenciji naseljenih mjesta, ulica i trgova i kućnih brojeva. Ispred predlagatelja Zakona, predstavnik županijske Uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove sa sjedištem u Bugojnu Zijad Balihodžić obratio se vijećnicima. Naglasio je kako je nacrt ovog usvojen prije 15-tak dana i da je ostavljen vrlo kratak rok za javnu raspravu po ovom Zakonu, pa je županijska Uprava odlučila putom općinskih vijeća provesti javnu raspravu. Na ovakav pristup imali su primjedbe vijećnici, te je na koncu u zaključku vijeća naznačeno da se tekst zakona dostavi na uvid mjesnim zajednicama koje bi mogle do 20. kolovoza provesti javnu raspravu i svoje konkretne primjedbe dostaviti vijeću. Sami vijećnici izrazili su svoje nedoumice vezano za provedbu samoga zakona u smislu pokrivanja troškova provedbe, koji će, kako se čini, platiti građani. Nadalje je donesena Odluka o prestanku mandata vijećniku Vahidinu Lušiji na osobni zahtjev.

Razmotrena je i donesena Odluka o promjeni statusa nepokretnosti u općoj uporabi, koju je obrazložio predstojnik općinske službe za geodetsko pravne poslove Tunjo Laštro. Kako nije bilo zapreka za donošenje ove odluke, a pribavljene su sve suglasnosti da se dio javnog puta na području MZ Bare prenamjeni za građevinsku parcelu, ista je jednoglasno donešena. Usvojen je Izvještaj o pričinjenim štetama na urodu jagoda koji će biti osnov za traženje pomoći u naknadi štete poljoprivrednim proizvođačima.

Vijećnici su na koncu današnje sjednice većinom glasova donijeli Odluku da se ove godine ne dodijele javna priznanja, obzirom da je jedini kandidat za Zlatnu plaketu – Udruga građana ABF – nositelj Srebrne plakete općine od prije 8 godina. Nisu tako uvaženi izvanredni rezultati ove udruge građana koje su ostvarili u promociji i obrazovanju mladeži i odraslih.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM