Subota, 20 kolovoza, 2022

Početak primjene novog Zakona o carinskoj politici u BiH od 1. kolovoza

Pročitajte i ovo

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine usvojio je više podzakonskih akata koji se odnose na početak primjene novog Zakona o carinskoj politici u Bosni i Hercegovini koji stupa na snagu od 1. kolovoza 2022. godine.

Na posljednjoj sjednici članovi Upravnog odbora stavili su izvan snage odluke o troškovima pregleda robe izvan mjesta rada i izvan radnog vremena carinskih tijela jer će od 1. kolovoza 2022. godine ta oblast biti regulirana zakonom i odlukom o provođenju Zakona o carinskoj politici u BiH.

Osim odluka iz oblasti carinske politike, Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje usvojio je pravilnik o izmjenama pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dodatnu vrijednost (PDV) koji je korigiran na inicijativu više udruga prijevoznika, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstva gospodarstva i poduzetništva u Vladi Republike Srpske te slobodnih zona Visoko i Hercegovina.

Nakon obavljenih konzultacija Uprava je tijekom pripreme pravilnika uključila sve izmjene koje se odnose na građevinske objekte, slobodne zone i utvrđivanje osnovice za obračun PDV-a za strani prijevoz putnika s popratnom dokumentacijom.

Na sjednici su usvojene i odluke o kompenzatornoj kamati koja i dalje iznosi 12 posto i važe do 31. prosinca 2022. godine, a uzete su u obzir i okolnosti stupanja na snagu novog Zakona o carinskoj politici BiH.

Svi ti podzakonski akti bit će objavljeni u Službenom glasniku BiH i na web-stranici UNO-a kako bi korisnici mogli biti upoznati s novim propisima, priopćilo je Ministarstvo financija BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Izdane nove preporuke za cijepljenje četvrtom dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio nove preporuke koje se tiču drugog docjepljivanja, odnosno takozvane četvrte doze. Prema uputama...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo