spot_img
spot_img
Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Plenković s Bećirovićem: Hrvatskoj u interesu stabilna i funkcionalna BiH

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, u okviru radnog posjeta Republici Hrvatskoj, razgovarao je u Zagrebu s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Plenković i Bećirović su izrazili spremnost za daljnje jačanje dobrosusjedskih odnosa dviju država koje nastavljaju unaprjeđivati gospodarsku razmjenu te suradnju u prometu, energetici i nizu drugih područja.

U tom pogledu predstojeća zajednička sjednica dviju vlada u lipnju u Zagrebu pridonijet će rješavanju niza bilateralnih tema, stoji u priopćenju.

Dužnosnici su razgovarali o predstojećim koracima za ubrzanje europskog puta BiH nakon stjecanja statusa kandidata za članstvo u Europskoj uniji, za što se Hrvatska najsnažnije založila na europskoj razini.

Plenković je pozdravio je formiranje vlade Federacije BiH i istaknuo potrebu nastavka političkog dijaloga o izbornoj reformi kako bi se postigla puna ravnopravnost i legitimna zastupljenost sva tri konstitutivna naroda, navodi se u vladinu priopćenju.

Bećirović se ranije u četvrtak susreo s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem koji je rekao kako je u hrvatskom interesu da BiH bude “prostor stabilnosti” i članica EU-a “u jednom razumnom roku”, dodavši kako Bosni i Hercegovini iz Hrvatske opasnost “ne prijeti i nikad nije prijetila”.

Bošnjački član predsjedništva BiH je izjavio kako želi poslati poruku da je vrijeme za relaksaciju i unaprjeđenje odnosa između BiH i Hrvatske.

Vrijeme je da gradimo mostove prijateljstva između naše dvije države, rekao je Bećirović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti