Plenković: Borimo se puno više od Milanovića za Hrvate u BiH

Sastanak na vrhu država članica EU-a i zapadnog Balkana, koji je trajao više od tri sata, završen je u četvrtak u Bruxellesu bez zajedničke izjave i bez konferencije za novinare.

Izjavu novinarima dao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Ponovio je da je stav Hrvatske jasan.

Imali smo liderski sastanak na vrhu, prošli smo sve teme od interesa za nama susjedne zemlje. Stav Hrvatske je jasan, podržavamo otvaranje pregovora s Albanijom, sa Sjevernom Makedonijom. Što se nas tiče, odmah. Podržavamo, naravno, više i ranije od svih drugih status kandidata za BiH, to smo rekli nebrojeno puta, rekao je, prenosi N1.

Razgovarali su i o BiH.

Budući da je to nama najzanimljivija tema, važno je da imamo da umu da je Hrvatska, odnosno ja osobno, pokrenula ovu temu još u ožujku. Hrvatska je više i ranije od bilo koje druge zemlje, vidim sad u zadnjih pet dana da su jako aktivni naši prijatelji iz Slovenije i Austrije, što je naravno jako dobro i simpatično, ali u biti cijelu tu tezu o statusu BiH svo vrijeme vodim Hrvatsku.

Vidim da je Milanović ujutro imao neku pressicu koja još jednom potvrđuje da je čovjek kompletno neupućen, izoliran u ono što se zbiva i onda govori stvari koje nemaju veze sa supstancom niti s onim što mi ovdje cijelo vrijeme radimo. A naravno, borimo se puno više od njega, konstruktivnije, inteligentnije za ravnopravnost Hrvata u BiH, što ćemo činiti i dalje, kazao je Plenković.

Rekao je da Milanovićeve izjave i potezi “sad već poprimaju razmjere koji su zastrašujući“.

Toliko negative i destrukcije koju dobivamo s njegove strane je štetno, sramotno, beskorisno. Očito nema što raditi pa onda čini štetu. A na kraju sve to iz ljubomore i pakosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

ZA SVAKU POHVALU Franka se vratila iz Njemačke i u Busovači pokrenula posao

Istraživanje potvrdilo: Žene su čak 12 puta bolje vozačice od muškaraca