Petak, 2 prosinca, 2022

Papa poziva na dijalog nakon uhićenja biskupa

Pročitajte i ovo

Papa Franjo pozvao je u nedjelju na “otvoren i iskren” dijalog čija je svrha riješiti sukob između Crkve i vlade u Nikaragvi nakon uhićenja biskupa, glavnoga kritičara predsjednika Daniela Ortege.

U sklopu svojega tjednog blagoslova, Papa se obratio hodočasnicima i turistima okupljenim na Trgu svetoga Petra te je prvi put komentirao krizu u toj srednjoameričkoj zemlji u kojoj su posljednjih nekoliko mjeseci vlasti pritvorile nekoliko svećenika, dok ih je dio otišao u egzil.

Franjo nije posebno spomenuo uhićenje biskupa Rolanda Alvareza iz Matagalpe na sjeveru zemlje, no rekao je da prati situaciju u Nikaragvi “sa zabrinutošću i boli” te je pozvao na molitvu za tu zemlju.Želio bih izraziti želju i uvjerenje da se otvorenim i iskrenim dijalogom mogu utrti temelji za miran suživot pun poštovanja, rekao je Sveti Otac.

Biskup Alvarez odveden je u petak za vrijeme pretresa u Matagalpi te je sada u kućnome pritvoru u glavnom gradu Managui, prenosi Hina.

Alvarez, veliki kritičar Ortegine vlade i jedna od najutjecajnijih osoba Crkve u Nikaragvi, dva je tjedna bio zatočen u biskupskoj rezidenciji u Matagalpi zajedno s još pet svećenika, jednim sjemeništarcem i snimateljem vjerskog televizijskog kanala.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Osoba E.Đ. iz Viteza prijetila premijeru SŽ, pretresom mu pronašli automatsku pušku!

Jučer, 30. studenog 2022. godina obaviještena je Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo da je Vlada Županije Sarajevo zaprimila pismenu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo