spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

Papa poziva na dijalog nakon uhićenja biskupa

Papa Franjo pozvao je u nedjelju na “otvoren i iskren” dijalog čija je svrha riješiti sukob između Crkve i vlade u Nikaragvi nakon uhićenja biskupa, glavnoga kritičara predsjednika Daniela Ortege.

U sklopu svojega tjednog blagoslova, Papa se obratio hodočasnicima i turistima okupljenim na Trgu svetoga Petra te je prvi put komentirao krizu u toj srednjoameričkoj zemlji u kojoj su posljednjih nekoliko mjeseci vlasti pritvorile nekoliko svećenika, dok ih je dio otišao u egzil.

Franjo nije posebno spomenuo uhićenje biskupa Rolanda Alvareza iz Matagalpe na sjeveru zemlje, no rekao je da prati situaciju u Nikaragvi “sa zabrinutošću i boli” te je pozvao na molitvu za tu zemlju.Želio bih izraziti želju i uvjerenje da se otvorenim i iskrenim dijalogom mogu utrti temelji za miran suživot pun poštovanja, rekao je Sveti Otac.

Biskup Alvarez odveden je u petak za vrijeme pretresa u Matagalpi te je sada u kućnome pritvoru u glavnom gradu Managui, prenosi Hina.

Alvarez, veliki kritičar Ortegine vlade i jedna od najutjecajnijih osoba Crkve u Nikaragvi, dva je tjedna bio zatočen u biskupskoj rezidenciji u Matagalpi zajedno s još pet svećenika, jednim sjemeništarcem i snimateljem vjerskog televizijskog kanala.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti