spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

Pamela Smoljo srebrena, a Petar Ivan Varešković brončani na Svjetskom prvenstvu u Shotokan karateu [ČESTITAMO]

Pamela Smoljo, mlada natjecateljica i članica Karate kluba “Napredak” iz Busovače osvojila je u subotu na 23. Svjetskom prvenstvu u Shotokan karateu u Suboticu odličnu srebrenu medalju u katama za seniorke. Drugi zapažen rezultat i brončanu medalju osvojio je Petar Ivan Varešković, također član Karate kluba “Napredak”, u pojedinačnim borbama za juniore.

Proteklog vikenda u Subotici (Republika Srbija) održano je 23. Svjetsko prvenstvo u Shotokan karateu. Sudjelovalo je više od 2000 natjecatelja i natjecateljica iz 38 država svijeta. Bosnu i Hercegovinu, predvođenu selektorom Zoranom Vareškovićem, predstavljalo je 30 natjecatelja, od čega je dvoje iz Busovače. Već spomenuta Pamela Smoljo osvojila je odlično drugo mjesto i srebrenu medalju u katama za seniorke, a Petar Ivan Varešković je u pojedinačnim borbama za juniore osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je ukupno devet medalja. Zlatnu medalju u borbama osvojio je Redžep Brkić (dječaci 2004. godište do 45 kg) te Adisa Hukara u katama za kadetkinje. Brončanu medalju osvojio je Srđan Jovanović u borbama (kadeti do 50 kg), Amar Skomorac u katama za dječake, Irma Numanović u katama za djevojčice, Redžep Brkić u katama za dječake i Ratka Mičić u borbama (djevojčice do 55 kg).

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine predvodio je Zoran Varešković, selektor svih reprezentacija, te Eldin Džulić, Dragiša Jovanović, Marko Lovrić i menadžer SKDUN BiH reprezentacije Mehmedalija Brkić.


Karate klub “Napredak” Busovača se zahvaljuje gospodinu Jozanu Laštri, predsjedniku Sportskog saveza Općine Busovača, gospođi Mirjani Plavčić, predsjedateljici Općinskog vijeća Busovača, i gospodinu Asimu Mekiću, načelniku Općine Busovača, na nesebičnoj potpori pri odlasku na Svjetsko prvenstvo u Shotokan karateu u Suboticu. 

Shotokan reprezentacija BiH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM