spot_img
spot_img
Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Osumnjičeni skrivanjem informacije o tijelu Danke Ilić izbjegavaju dugu zatvorsku kaznu?

Regiju je prije dva tjedna potresla vijest o nestanku dvogodišnje Danke Ilić kod Bora u Srbiji, za koju se kasnije saznalo da je ubijena.

Iako su osumnjičeni za ubojstvo uhićeni, potraga za Dankinim tijelom još traje, s obzirom na to da ne žele otkriti gdje se nalazi.

U petak su privedeni i D. D. i R. D., brat i otac osumnjičenog Dejana, zbog sumnje da su mu pomogli da prebaci tijelo djevojčice na drugu lokaciju s deponija, gdje su je navodno prvobitno ostavili. U međuvremenu je Dejanov brat preminuo u zatvoru.

Osumnjičeni je priznao da je autom udario Danku, koju je zatim zakopao na deponiji, a naknadno i premjestio. Istinitost njihovog priznanja je teško provjeriti s obzirom na to da policija ne može pronaći tijelo Danke, za koje osumnjičeni ne žele otkriti gdje se nalazi. Dejan, koji je priznao ubojstvo, kaže kako se ne sjeća gdje je tijelo ostavljeno, piše Klix.

Pronalazak tijela i njegova obdukcija bi umnogome pomogla za točno objašnjavanje onoga što se dogodilo, a osim toga bio bi to čvrst dokaz u sudskom postupku protiv osumnjičenih, koji bi ih vjerojatno doveo do dugogodišnje zatvorske kazne. Naime, da bi djelo moglo biti osuđeno kao teško ubojstvo potrebno je utvrditi je li Danka bila živa nakon što je udarena automobilom. U suprotnom, to bi moglo biti teško djelo protiv sigurnosti u prometu.

Teško ubojstvo može biti okvalificirano i ako dođe do priznanja, međutim jedan od osumnjičenih Srđan se brani šutnjom.

Odvjetnik iz Srbije Vladimir Terzić objašnjava da je za teško ubojstvo propisana doživotna kazna zatvora, a u slučaju suradnje, kod ovakvog ubojstva bi to moglo biti smanjeno na 10-20 godina. No, navodi kako osumnjičenima najviše odgovara da se ne utvrdi teško ubojstvo jer bi kazna bila znatno manja, piše Klix.

Policija je u potrazi za Dankom pregledala deponij, Lazarevu pećinu, koja se nalazi kod sela Zlot, odakle su osumnjičeni. Pregledani su brojni bunari, septičke jame, šume, kanjon i sva mjesta duž Zlotske rijeke, gdje su osumnjičeni mogli ostaviti Danku.

U tijeku je nastavak pretrage jame iznad kanjona,duboke 70 metara, priopćio je MUP Srbije u ponedjeljak ujutro.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je donijelonaredbu za obdukciju pokojnog Dalibora, brata osumnjičenog Dejana, koji je u ranim jutarnjim satima u nedjelju, preminuo u Policijskoj upravi u Boru.

Prethodni članak
Sljedeći članak

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti