Nedjelja, 25 rujna, 2022

Općinama i gradovima u FBiH 39 milijuna KM

Pročitajte i ovo

Vlada Federacije BiH je na hitnoj telefonski održanoj sjednici donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2022. godinu Federalnom ministarstvu financija s ekonomskih kodova tekućih i kapitalnih transfera drugim razinama vlasti i fondovima – županije i općine.

Odlukom je utvrđena raspodjela 10.000.000 KM tekućih transfera i 29.000.000 KM kapitalnih transferi drugim razinama vlasti i fondovima – županije i općine, na ime dodjele financijske pomoći proračunima općina i gradova u sanaciji posljedica nastalih uslijed proglašene pandemije Covid-19, te za financiranje i sufinanciranje projekata, zahtjeva i inicijativa koji će biti implementirani u jedinicama lokalne samouprave, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Iznos od 10.000.000 KM se, na osnovu Odluke o utvrđivanju kriterija, načina i procedura za dodjelu sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2022. godinu Federalnom ministarstvu financija s ekonomskog koda ”Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – županije i općine – općine i gradovi dodjeljuje na principu solidarnosti, odnosno u jednakom iznosu od po 125.000 KM za 80 općina i gradova.

Na osnovu kriterija iz Odluke o utvrđivanju načina raspodjele i procedure za dodjelu sredstava utvrđenih ovogodišnjim Proračunom BiH Federalnom ministarstvu financija s ekonomskog koda Kapitalni transferi drugim razinama vlasti i fondovima – KANTONI I OPĆINE” – općine i gradovi, a na prijedlog Povjerenstva za dodjelu sredstava općinama i gradovima iz Proračuna FBiH, utvrđena je raspodjela sredstava u iznosu od 28.999.305,81 KM za projekte u 76 općina i gradova.

Korisnici sredstava dužni su izvještaj o njihovom utrošku dostaviti Federalnom ministarstvu financija najkasnije do 31. prosinca 2023. godine.

Vlada FBiH će s načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli i korištenju sredstava, kojima će biti regulirana međusobna prava i obaveze, a za njihovo potpisivanje je, u ime Vlade FBiH, ovlaštena federalna ministrica financija.

Vlada će sredstva iz ove odluke doznačiti na depozitne račune općina i gradova u skladu s Pravilnikom o načinu uplate, pripadnosti i raspodjele javnih prihoda u FBiH.

Vlada FBiH je na sjednici 26. svibnja ove godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2022. godinu Federalnom ministarstvu financija s ekonomskog koda ”Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – županije” u iznosu od 200.000.000 KM na ime dodjele financijske pomoći proračunima županija za provođenje strukturalnih reformi i financiranje/sufinanciranje infrastrukturnih projekata koji su od značaja za Federaciju BiH u omjeru 50 posto naprema 50 posto, priopćeno je Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Slaba zainteresiranost za isplate jednokratnih pomoći radnicima

Аko poslodavci budu u mogućnosti novčano mogu pomoći radnicima, poruka je Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Međutim, na terenu је...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo