spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

OK “Busovača” realizira projekt “Informativna kampanja o utjecaju virusa COVID-19 na sportski sektor s naglaskom na mlade sportaše”

Odbojkaški klub “Busovača” započeo je realizaciju projekta “Informativna kampanja o utjecaju virusa COVID-19 na sportski sektor s naglaskom na mlade sportaše”. Riječ o projektu koji za cilj ima afirmativno djelovati na sportaše, posebice mlade, koji se kroz svoj svakodnevni rad susreću sa brojnim izazovima nastalim zbog virusa COVID-19 odnosno posljedica pandemije virusa COVID-19.

“Sportski sektor, uključujući one koji su posvetili svoje živote, a često i poduzeća, poboljšanju zdravlja kroz tjelesne aktivnosti, duboko su zabrinuti za dobrobit ljudi koji su pogođeni širenjem pandemije. Sportski sektor željno iščekuje dati svoj doprinos u obnovi onoga što smo nekada smatrali normalnim načinom života. Sport može pomoći pojedincima i društvima u ublažavanju negativnih posljedica krize na njihove živote koristeći mehanizme koji mogu pridonijeti zdravlju ljudi, socijalizaciji, obrazovanju i dobrobiti općenito.”, ističu iz OK Busovača za naš portal.

Kako su naglasili, cilj ove kampanje je da se mladi sportaši tijekom i nakon kućne izolacije i pod rizikom od zaraze virusom COVID-19 podrže provjernim informacijama i savjetima.

Mladi će tijekom tromjesečne kampanje biti informirani o tome kako se zaštiti od virusa COVID-19, kako prepoznati i reagirati na digitalno nasilje, ksenofobiju, stigmu i diskriminaciju koje se mogu dovesti u vezu sa virusom COVID-19 te o tome kako zaštiti mentalno zdravlje tijekom pandemije.

Medijska kampanja će biti realizirana putem lokalnih medija u Busovači, programu Radio Busovače na 101,9 fm te putem portala grad-busovaca.com. Kako doznajemo, OK Busovača trenutno je u fazi izrade prigodne brošure s korisnim informacijama za sportaše i sportske djelatnike.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM