spot_img
spot_img
Petak, 12 travnja, 2024

Detalji pljačke u Novom Travniku: Poznato koliko je novca ukradeno

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) tragaju za nekoliko osoba koje su sinoć plinskom napravom raznijeli i opljačkali dva bankomata u sklopu trgovačkog objekta poduzeća Best na adresi Trg Federacije u Novom Travniku.

Policija je u posjedu videosnimka čitavog događaja, na kojem se vidi kako grupa od najmanje tri osobe gura improviziranu plinsku napravu sa stražnje strane bankomata, nakon čega je uslijedila eksplozija koja je probudila mještane Novog Travnika.

Neslužbeno saznajemo da su sa sobom odnijeli oko 30.000 KM obzirom da su bankomati dan ili dva ranije bili napunjeni.

Na snimci se vidi i automobil kojim su se dovezli, a riječ je o passatu kojeg je policija pronašla u blizini, a za kojeg se ispostavilo da je dan ranije ukraden na području Kotor Varoši.

Policija smatra da su pljačkaši bili naoružani, a u dosadašnjem tijeku istrage istražitelji su razgovarali, kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara MUP-a SBK, s nekoliko Travničana i Novotravničana.

Policija je na razgovor privela nekoliko osoba s područja općina Travnik i Novi Travnik za koje sumnjamo da se mogu dovesti u vezu s navedenim kaznenim djelom. U suradnji s nadležnim kantonalnim Tužiteljstvom poduzimamo sve u našoj moći da otkrijemo imena počinitelja”, rekao je Hodžić.

Zadnjih nekoliko godina zahvaljujući MUP-u SBK uhvaćena je grupa pljačkaša bankomata koji su operirali na području Hercegovine i jednim dijelom Središnje Bosne.

No, kako su nam neslužbeno kazali policajci, prema modusu operandi ovaj put mogla bi biti riječ o drugoj grupi, koja već desetak godina na području kantona pljačka bankomate i nikada nisu uhvaćeni.

Samo 2019. godine u pet pljačkaških pohoda, neslužbeno su kazali policajci, grupa je odnijela oko 250.000 KM, a zbog njih MUP SBK je formirao i zajednički istražni tim.

Zajednički istražni tim, koji čine službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova SBK, Odsjeka kriminalističke policije PS Bugojno i PS Gornji Vakuf i dalje je aktivan. U okviru ovih aktivnosti, surađuje se i s drugim policijskim agencijama”, kazao je Hodžić.

Drukčiji radio

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti