Subota, 20 kolovoza, 2022

Održana sjednica Vlade ŽSB: Izdvojeno oko 5 milijuna KM za gospodarstvo, projekte iz oblasti vodoprivrede, prostornog uređenja, sporta i kulture

Pročitajte i ovo

Danas je u Travniku održana 134. sjednica Vlade Županije Središnja Bosna. Pred članovima Vlade ŽSB bio je obiman dnevni red od 50 točaka, od kojih su svakako najvažnije one iz oblasti poticanja gospodarstva te financiranja značajnih projekata iz oblasti vodoprivrede, prostornog uređenja, sporta i kulture, ali svakako i usvojene Izmjene i dopune Prostornog plana Županije Središnja Bosna za razdoblje 2005. – 2025. godina.

Resorna ministrica financija ŽSB Mirjana Plavčić (HDZ BiH) u izjavi za medije naglasila je kako su na današnjoj sjednici izdvojena značajna sredstva iz nekoliko oblasti.

„Danas smo raspodijelili odnosno izdvojili blizu 5 milijuna KM proračunskih sredstava za brojne projekte iz oblasti prostornog uređenja, vodoprivrede, zaštite okoliša, gospodarstva, te za projekte iz oblasti sporta i kulture. Ova će sredstva u značajnoj mjeri oživjeti novčane tijekove u narednom razdoblju u Županiji Središnja Bosna“, naglasila je ministrica Plavčić.

O izdvajanju sredstava za sport i kulturu govorio je i resorni ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Bojan Domić (HDZ BiH).

„Danas smo izdvojili oko 1,5 milijuna KM za projekte u oblasti kulture i sporta. Riječ je o sredstvima koja su izdvojena za razne događaje, manifestacije, ulaganje u infrastrukturu, pomoć udrugama, općinama i sl.“, rekao je Domić.

Dotaknuo se i usvojenih Izmjena i dopuna Prostornog plana ŽSB 2005. – 2025. naglasivši kako je ovo zadnja intervencija u ovaj prostorni plan, s obzirom na to da važi do 2025. godine.

„Nakon dužeg razdoblje došlo je do kompromisa tako da smo usvojili Izmjene i dopune Prostornog plana ŽSB, nakon čega će ovaj dokument biti upućen u Sabor ŽSB odnosno u daljnju proceduru. Usvojene Izmjene i dopune osigurat će nove investicije i razvoj u ŽSB u predstojećem razdoblju“, istaknuo je Domić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Izdane nove preporuke za cijepljenje četvrtom dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio nove preporuke koje se tiču drugog docjepljivanja, odnosno takozvane četvrte doze. Prema uputama...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo