spot_img
spot_img
Petak, 12 travnja, 2024

Održana 28. sjednica Općinskog vijeća Busovača, usvojen Proračun za 2016. godinu

Jučer, 17. prosinca 2015. godine, pod predsjedanjem predsjedateljice Mirjane Plavčić, održana je 28. redovita sjednica Općinskog vijeća Busovača.

Vijećnicima je najprije prezentiran status projekta “Plava voda”, a potom je nakon kraće rasprave usvojen Proračun Općine Busovača s tek jednim usvojenim amandmanom od tri koliko su ih su predložili vijećnici HDZ-a BiH. Tako je JU Centar za socijalni rad dobio dodatnih 24.000 KM dotacije za narednu godinu. Vijećnici su se složili i povećati dotacije udrugama domovinskog rata za 2.000 KM. Jedinstven je stav svih vijećnika da je Proračun sačinjen na realnim osnovama mogućnosti njegova izvršenja.

Usvojen je potom Prijedlog Odluke o izvršenju Proračuna za narednu godinu, Program rada Vijeća, Odluka o utvrđivanju vrijednosti boda za obračun komunalne naknade (0,0006 KM za sve vrste prostora i zemljišta i 0,045 KM za nadzemne i podzemne instalacije, visoko i niskonaponske mreže, mreže kablovske televizije, toplinske i gasovodne mreže, etc…). Usvojene su i izmjene i dopune Prostornog plana “Busovača do 2026. godine” za područje “Drage”, te Odluka o parcelaciji poslovne zone “Silos”.

Izvor: Radio Busovača

Općinsko vijeće Busovača

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti