spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

Odgođen početak suđenja, vlasnik hotela Jablanica završio u bolnici

Glavni pretres koji je danas u 10 sati trebao početi u Općinskom sudu Konjic protiv Amira Džafića (44) iz Jablanice, optuženog za krivično djelo teška tjelesna ozljede iz čl. 172. st. 1. KZ FBiH na štetu Enise Klepo (28) je odgođen, potvrđeno  je u ovoj pravosudnoj instituciji, za Avaz.

Kako su rekli, pretres je odgođen zbog bolesti optuženog Džafića, koji je, kako neslužbeno saznajemo, tijekom noći hospitaliziran u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar zbog plućne embolije.

Zahtjev za odgodu Sudu je, uz liječnički nalaz, upućen u ranim jutarnjim satima.

Podsjetimo, Džafić je vlasnik hotela „Jablanica“ koji je svoju uposlenicu, Klepo, pretukao na njenom radnom mjestu, a nakon što je, nezadovoljna plaćom i uvjetima odlučila dati otkaz.

Prema optužnici, Džafić se tereti da je 1. kolovoza 2023. godine oko 21:30 sati stigao u hotel, na poziv svoje supruge I.Dž.,  direktorice hotela, a nakon kraće verbalne prepirke između nje i oštećene u vezi s isplatom plaće, davanjem otkaza i drugim problemima na poslu.

Optuženi je došao do recepcije te je odmah krenuo ka oštećenoj, tjerajući je iz objekta.

Rukama ju je uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali u tome nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo – navedeno je u optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanske županije.

Potom je oštećenu dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati je u pravcu hodnika ka bazenu, te je zatvorio vrata od hodnika i nastavio je udarati, pri čemu je galamio na nju, upućivao joj pogrdne riječi i govorio joj kako joj neće platiti.

Nakon toga je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar, gdje je i hospitalizirana i gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjunktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka – stoji u optužnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM