Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Objavljen najnoviji podatak o prosječnoj plaći u FBiH

Pročitajte i ovo

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za srpanj 2022. u FBiH iznosila je 1.122 KM, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za srpanj nominalno je viša za 0,6 posto, a realno za 0,2 posto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za srpanj 2022. nominalno je viša za 12,8 posto, a realno niža za 4,1 posto.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom za srpanj u FBiH iznosila je 1.735 KM, i nominalno je viša za 0,7 posto, a realno za 0,3 posto u odnosu na lipanj.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom za srpanj nominalno je viša za 12,6 posto, a realno niža za 4,3 posto.

U srpnju 2022. ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH je 534.839. U odnosu na prethodni mjesec broj zaposlenih se smanjio za 0,4 posto, a broj zaposlenih žena za 1,0 posto.

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

‘Šetnja za ozdravljenje’ održana u Busovači

U nedjelju, 25. rujna, Zajednica žena HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača" Busovača organizirala je šetnju za ozdravljenje "Race For...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo