OBITELJ LIPKOVAC IZ ZAGREBA: BOGU HVALA ŠTO NAM JE DAROVAO DIJETE S DOWN SINDROMOM

Uoči i tijekom 41. obljetnice Gospinih ukazanja u župi Međugorje rijeke hodočasnika slile su se u ovo malo hercegovačko mjesto, u mjesto molitve i mira. Proteklih dana u Međugorju su se nalazili brojni hodočasnici sa svih strana svijeta, a u Uredu informacija su nam kazali kako su u Međugorje došli hodočasnici iz Austrije, Njemačke, SAD-a, Irske, Engleske, Italije, Francuske, Poljske, Mađarske, Češke, Latvije, Španjolske, Južne Koreje, Portugala, Brazila, Meksika, Ukrajine, Libanona, Slovačke, Belgije, Švicarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Tako smo na stazi koja vodi do kipa Uskrsloga Isusa susreli radosnu obitelj Lipkovac iz Zagreba: oca Branimira, majku Marijanu, te djecu Roka, Klaru i Tomu, a upravo Toma je dijete s „posebnim darovima“ kojega im je Bog darovao. Obitelj Lipkovac radosna srca podijelila je s nama svoje dojmove s hodočašća u Međugorje.

„Hvaljen Isus i Marija, prvi puta sam ovdje u Međugorju zajedno sa svojom obitelji. Nas petero uputilo se i proveli smo predivna dva dana ovdje. Moj prvi dolazak bez obitelji bio je jako davno, mogla bih reći 2007. godine. Tada sam došla s prijateljicom, zamolila Gospu da mi podari ljubav, da upoznam čovjeka koji će me voljeti, jer mi je ljubav najvažnija. I za tri mjeseca upoznala sam svoga muža Branimira! Često sam dolazila Gospi i zahvaljivala, a jučer smo došli svi skupa, troje djece, muž i ja. Ovdje se osjećam ispunjeno i mirno. Osjećam kako nas Gospa zove. Osjećam se zaštićeno. I evo ove godine smo početak ljeta započeli s predivnim hodočašćem da nas Gospa zaštiti svojim plaštem ljubavi i da nas čuva, te da moli za nas i našu obitelj“, kazala je Marijana, koja na naš upit „Kako je biti roditelj osobe s posebnim darovima“, budući da maleni Toma je dijete s Down sindromom, Marijana odgovara bez zadrške da je to posebno, predivno i neopisivo iskustvo!

„Nisam znala da nosim dijete s Down sindromom. Nakon rođenja bio je šok, ali jako, jako, jako brzo smo se ugodno iznenadili i ne bih mijenjala njega za ništa! To je nešto posebno i neopisivo. Kroz njega sam osjetila da mi je Bog dao da osjetim tu Njegovu ljubav još bliže. Jer njegov zagrljaj i njegov poljubac je stvarno poseban. Toliko se osjeti to čisto srce, veselje, uvijek je nasmijan. To je nešto neopisivo. Imamo još dvoje djece, nije da njih manje volimo, ali Toma jest stvarno poseban. I Bogu hvala što nam ga je dao. Zahvalni smo svakoga dana na njemu jer nam je stvarno promijenio život na bolje. Cijeloj obitelji! Gdje god se pojavimo, u bilo kojoj sredini, on mijenja ljude. Sve je blagoslovljeno i predivno. Njegov osmijeh… Bogu hvala na njemu”, govori nam Marijana sa suzama radosnicama u očima.

Svoje dojmove s hodočašća podijelio je i Marijanin muž, Branimir, koji je također kazao da je došao iz jedne velike zahvale Bogu i Kraljici Mira.

„Hvaljen Isus i Marija, evo htio bih se zahvaliti Gospi što nas je dovela u Međugorje na jedno predivno hodočašće. Jučer smo išli na sveto Brdo s naše troje djece, pomolili se i zahvalili na svemu, na ljubavi, zdravlju, na svim našim prijateljima i svim ljudima oko nas. Danas smo išli kod Isusa (kipa Uskrsloga) pomoliti se i sad ćemo se pomoliti pred oltarom, te se lagano spremiti kući i doći sljedeći put još radosniji i puni vjere“, kazao je Branimir koji je naglasio kako će iz Međugorja ponijeti puno mira, ljubavi i blagostanja, razumijevanja prema drugim ljudima, te puno oprosta…

Za kraj dječica su na sve nakane, molitve i zahvale, zajedno izmolila Zdravomariju, a nakon toga nastavila se igrati, pjevati i zahvaljivati Bogu za svog „posebnog“ malenog brata. Cijeli razgovor s obitelji Lipkovac poslušajte u audiozapisu na sljedećem linku.

Obitelj Lipkovac iz Zagreba: Bogu hvala što nam je darovao dijete s Down sindromom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sedmogodišnje Petra i Maša osvojile Hajdučka vrata

Privremeno ukidanje trošarina, zajamčen otkup domaće hrane i subvencije vode prema padu cijena