spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 2 ožujka, 2024

Obilježena 32. obljetnica zaustavljanja tenkova agresorske JNA u Pologu

Čović je naglasio kako je potrebno izgraditi Bosnu i Hercegovinu u kojoj će hrvatski narod biti do kraja konstitutivan i ustavno jednakopravan.

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća ispred spomen obilježja poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i minutom šutnje na spomen obilježju zaustavljanja tenkova u nedjelju je obilježena 32. godišnjica zaustavljanja tenkova Jugoslavenske narodne armije (JNA) na Pologu između Širokog Brijega i Mostara.

Vijence je položilo i svijeće zapalilo izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora na čelu s Darjanom Filpović, Izaslanstvo Oružanih snaga BiH na čelu sa zamjenikom ministra obrane BiH Slavenom Galićem, te izaslanstvo Generalnog konzulata Republike Hrvatske u BiH.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović kazao je kako Spomen obilježje zaustavljanju tenkova na Pologu svjedoči povijesnoj dimenziji koju hrvatski narod prolazi kroz stoljeća da bi došao do slobode.

Povijest ćemo obilježavati na ovaj način jer ćemo tako svjedočiti što smo sve prošli u ratu. Time ćemo svjedočiti i onih četiri ili pet godina krvi nakon toga, diljem Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, da bismo očuvali pravo da možemo kazati da smo konstitutivan narod, da baštinimo svoju tradiciju, kulturu, vjeru, jezik, ono što jesmo. Također, ovaj spomenik neka uvijek bude vrlo jasan jamac da nama koji vodimo politiku uime hrvatskog naroda nikad više svojim znanjem, iskustvom i poviješću ne dozvolimo da ni jedna osoba prolije svoju krv da bi očuvala ovaj prostor. Zbog toga treba voditi malo drugačiju politiku, biti vrlo odvažan čuvati i naglašavati svoje – kazao je Čović.

Naglasio je kako je potrebno izgraditi Bosnu i Hercegovinu u kojoj će hrvatski narod biti do kraja konstitutivan i ustavno jednakopravan.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM