Novim radnim mjestima zadržati mlade

Nositelj liste za 11. izbornu jedinicu za BiH, dr. Božo Ljubić, sa kandidatima s liste, Ivanom Šukeromzastupnikom u Hrvatskom Saboru, Željkom Ragužem, Mijom Crnoja, Draganom Konta, Željkom Glasnovićem i Antom Jukićem boravili su jučer u Vitezu. Kandidate Domoljubne koalicije i HDZ za XI. Izbornu jedinicu dočekao je predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB Nikola Grubešić, dok su sastanku nazočili i visoki dužnosnici HDZ-a BiH iz Županije Središnja Bosna predvođeni dopredsjednikom HDZ-a BiH i predsjednikom FBiH Marinkom Čavarom.

Dr. Božo Ljubić naglasio je kako je najveći problem odlazak mladih ljudi kako iz cijele BiH tako i iz Središnje Bosne.

“Mlade ljude trebamo zadržati otvarajući radna mjesta, Republika Hrvatska treba pomoći putem fondova, investicija ljudima u BiH se i u Središnjoj Bosni se treba osigurati sigurna budućnost, a sigurnu budućnost vidimo u novim radnim mjestima”, kazao je između ostalog dr. Ljubić.

“Želimo da se nastavi pomoć Hrvatske znanstvenim, zdravstvenim, kulturnim i crkvenim institucijama BiH, za što će se kandidati i budući zastupnici iz 11. izborne jedinice za BiH, najviše i zalagati u Hrvatskom saboru”, zaključio je dr. Ljubić.

“Politika u Hrvatskoj treba postati rame Hrvatima u Bosni i Hercegovini na koje se mogu osloniti da dobiju stvarnu jednakopravnost a ne samo onu na papiru i koju imaju sada u stvarnosti, očekuje nas puno posla a samo ga zajedničkim snagama možemo ostvariti svoje ciljeve”, kazao je Ivan Šuker zastupnik u Hrvatskom Saboru i kandidat za 11. izbornu jedinicu za BiH.

Šuker je iskazao i jasnu poruku u smislu pomoći bosanskohercegovačkim Hrvatima u povratku, izjednačavanju prava pripadnika HVO-a i branitelja u Republici Hrvatskoj.

Nakon sastanka s dužnosnicima HDZ BiH ŽSB, kandidati Domoljubne koalicije posjetili su hrvatsku bolnicu “Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj i susreli se s ravnateljem bolnice dr. Velimirom Valjanom.

Posjetu Središnjoj Bosni kandidati i Domoljubne koalicije okončali su u Jajcu gdje su se susreli s predstavnicima društveno-političkog života i gospodarstvenicima općine Jajce.

10984092_790340721078301_1394534747119179974_n 11167910_790340867744953_5310340602193653621_n

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Izbori u BiH

Spajaju se lokalni i parlamentarni izbori u BiH

Etno selo Čardaci Vitez

Humski dani poezije u Vitezu