spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

Novi detalji stravične tragedije kod Posušja: Prijatelji pronašli nepomična tijela

Tragičan događaj zavio je u crno Posušje i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Na Tribistovu, u općini Posušje u BiH, dogodila se nezapamćena tragedija.

Naime više mladih osoba, neslužbene informacije do kojih je došao portal Jabuka.tv, kažu do osam njih, ugušilo se plinom u jednom privatnom objektu čekajući Novu godinu.

Možemo potvrditi da je u mjestu Tribistovo pronađeno više mrtvih osoba, prijavu smo zaprimili jutros u 10 sati, detaljnije informacije objavit ćemo u javnosti nakon očevida i provedene istrage, potvrdila je Martina Medić iz MUP-a ŽZH za portal Jabuka.tv.

U kući je pronađeno 8 (osam) mrtvih tijela, 4 muške i 4 ženske osobe, svi sa područja Posušja

Tu informaciju za portal Jabuka.tv je potvrdio Josip Aničić, županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH.

U novogodišnjoj noći u strašnoj tragediji u Tribistovu u općini Posušje uslijed gušenja plinom u vikendici smrtno su stradali: Ivan Miličević, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje, Stipe Romić, rođen 27. 9.2001. u Posušju nastanjen u Poklečanima, Posušje, Mirela Rezo rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj nastanjena u Posušju, Žana Pavković, rođena 15. 9. 2001. u Splitu nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje, Mia Soldo, rođena 4. 8.2001. u Splitu nastanjena u Sutini, Posušje, Stipe Pavković, rođen 22. 9.2001. u Mostaru nastanjen u Vrpolju, Posušje, Marija Pavković, rođena 16. 4. 2001. u Splitu nastanjena u Vrpolju, Posušje, Stjepan Jukić, rođen 9. 8.2001. u Mostaru nastanjen u mjestu Batin, Posušje.

Cijeli posuški kraj i Bosna i Hercegovina zavijeni su u crno.

Također doznajemo i da su stradale osobe rođene 2000. i 2001. godine.

Večernji.ba doznaje i kako je oko vikendice u kojoj se dogodila tragedija, sve blokirano, policija je ogradila sve u krugu od dva kilometra, dok se obavlja očevid.

Iz susjedne vikendice rano jutros prijatelji su im pošli čestitati Novu 2021. kucali su, nitko nije otvarao. Bilo im je sumnjivo jer nitko nije odgovarao, a agregat je radio. Jedan od mladića razbio je prozor i zatekao u vikendici stravičan prizor. Nepomična tijela.

Načelnik općine Posušje Ante Begić izrazio je sućut obiteljima nastradalih.

“Povodom tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, obiteljima nastradalih upućujemo najiskrenije izraze sućuti. Također, molimo sve vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad, objavljeno je na web stranici i Facebooku općine.”

Izjava predsjednika Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenka Ćosića, povodom tragedije u Tribistovu.

“Tragedija koja će obilježiti ne samo ovu godinu. Osobno ne mogu zamisliti ništa teže i tragičnije od gubitka najmilijih, od gubitka djece. Na nama je da učinimo što možemo, da izrazimo solidarnost i sućut obiteljima koje su izgubile svoju djecu, da u molitvama i u svakom drugom smislu budemo zajedno s njima”, kazao je Ćosić u izjavi za medije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM