spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

Nove informacije vezane za poduzetnika Peru Gudelja, vlasnika FIS-a

Bh. gospodarstvenik Pero Gudelj (60) iz mjesta Gornja Večerska u Vitezu, vlasnik trgovačkog lanca FIS, koji je u ponedjeljak oko 13.30 sati pronađen s ranom na sljepoočnici nedaleko od Viteza, još se nalazi na intenzivnom odjelu Klinike za neurokirurgiju u Sarajevu i životno je ugrožen.

– Stanje je i dalje teško, Gudelj je pod stalnim nadzorom liječnika i ne možemo reći da je izvan životne opasnosti, kazala je bolnička glasnogovornica Muamera Šehić. Prema njenim riječima, informacije o načinu liječenja, operativnom zahvatu te stupnju zadobivenih ozljeda u skladu sa zaštitom pacijenta ne mogu se iznositi u javnost. Gudelj je preživio pokušaj samoubojstva jer metak nije ušao duboko u glavu, budući da je pucao iskosa. Liječnici su izveli operativni zahvat na rani dubokoj sedam centimetara, a operativni zahvat koji je trajao skoro punih 7 sati, kako kažu, uspješno je izveden i pacijent je trenutačno u iznimno teškom, ali stabilnom stanju. Kako neslužbeno doznaje Večernji list, unatoč višesatnom operativnom zahvatu, ispaljeno zrno kalibra 9 mm iz pištolja tzv. ‘duga devetka’ još uvijek se nalazi u glavi Pere Gudelja.

Vrlo je vjerojatna mogućnost da bi izvlačenje metka moglo prouzročiti dodatna oštećenja i još više zakomplicirati stanje pa se od toga odustalo.

– Sanirana je rana, ali je metak ostao unutra. Zrno se zabilo u mozak i, prema svemu sudeći, tamo će i ostati. Nama je čekati pa vidjeti kakve će imati posljedice nakon mogućeg izlaska iz umjetne kome. Ima naznaka buđenja, što je ohrabrujuće – kažu Vitežani. Podsjećamo, upucao se u glavu na lokalnom putu u naselju Krčevina koji vodi prema farmi svinja u njegovom vlasništvu. Nisu poznati pouzdani razlozi zbog čega je ovaj ugledni gospodarstvenik sebi pokušao uzeti život, niti se to navodi u njegovim oproštajnim porukama u kojima se oprašta od svih i zahvaljuje, osobito supruzi Snježani, inače predsjednici Uprave FIS-a, Spominjalo se da je navodno razočarani biznismen prethodno zatražio rastavu braka od supruge koja je već bila napustila obiteljski dom te pristala uz zahtjev za podjelom cjelokupne imovine stečene u zajedničkom životu, a to bi po prilici značilo da bi joj pripalo oko 200 milijuna maraka.

Željka Bajramović, voditeljica marketinga i odjela za odnose s javnošću FIS-a, ipak tvrdi da se pokušaj samoubojstva Pere Gudelja neće odraziti na poslovanje FIS grupacije.

– Odgovorno vam tvrdim da taj događaj neće utjecati na poslovanje FIS-a! Mi smo stabilna i jaka tvrtka koja godinama posluje pozitivno. U tom smislu ništa se nije promijenilo i naši radnici nemaju razloga brinuti se za svoje poslove i slično. Preživjeli smo mi puno teških trenutaka, a i ovo ćemo prebroditi. Nama ostaje samo da se molimo da se gospodin Gudelj oporavi i jedino tako mu možemo dati snagu da se izbori s ovom životnom dramom – poručivala je novinarima Bajramović.

Jedna od radnica FIS-a kazala je kako među njima vlada napetost te se nadaju najboljim informacijama iz Sarajeva. Za Gudelja kaže da je izuzetno dobar čovjek, “jedan od onih koji se rijetko sreću”.

– Zabrinuti jesmo, ali proces proizvodnje ide normalno. Život mora ići dalje – zaključuje radnica.

Hercegovina.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti