spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Nove cijene ‘osvanule’ i u frizerskim salonima: Muško šišanje platit ćete čak 15 KM

Ovu godinu definitivno ćemo pamtiti po poskupljenjima, pa su tako nove cijene usluga „osvanule“ i u pojedinim frizerskim salonima.

Poseban šok za građane je muško šišanje, koje na nekim mjestima sada košta i 15 KM.

Šišanje sam ranije plaćao 10 maraka, ali nedavno me iznenadila cijena od 15 maraka. Jasno mi je da sve poskupljuje, ali to je stvarno previše, jer salon nije čak ni u centru grada. Zato sam promijenio frizera – priča jedan Banjalučanin.

Muško šišanje u Banjoj Luci inače u prosjeku košta osam maraka, a žensko 10.

Prošle godine sam trima kćerkama plaćala šišanje ukupno 21 marku, a sada toliko košta šišanje za njih dvije. Uslugu šišanja, farbanja i feniranja plaćam desetak maraka više nego ranije – govori majka Jelena.


U Udruženju frizera i kozmetičara  podsjećaju da su frizeri mahom podigli cijene usluga nakon korone, ali, kažu, ne drastično.

Cijene su možda više za 2,5 do 5 posto, ali struja nam je i dalje po staroj cijeni tako da nema opravdanja za veće poskupljenje. Može se dogoditi da neki salon radi sa skupljim repromaterijalom, a na cijenu usluge mogu uticati i kirije, koje su u centru grada skuplje nego u drugoj i trećoj zoni – pojašnjava predsjednica Dragica Arsić.

Ona ističe da su u proteklom periodu rasle i plaće radnicima.

 Plaće prate rast minimalca, a zaposleni rade i na postotak, tako da oni koji ostvare više od norme dobivaju  na platu još 25 do 30 posto – navodi ona.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti