spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

Novalić je turskoj televiziji dao gotovo milijun maraka našeg novca

9.576 udruga Federacije BiH povuklo je iz proračuna 113,6 milijuna KM, podaci su Financijsko-informatičke agencije u Federaciji BiH.

Najvećim dijelom se financiraju iz proračuna s lokalnih razina, a najviše novca iz proračuna dobivaju političke stranke, sportski klubovi, boračke organizacije i vjerske zajednice, piše Akta.

Kao i svake godine, na vrhu liste nalaze se političke organizacije. Tako je i 2021. godine najviše novca iz proračuna “izvukla” SDA Sarajevo i to više od tri milijuna KM. Slijedi je FK Velež s 2,4 milijuna KM, te stranke HDZ BiH – 2,1 milijun KM I SDP BiH – 1,7 milijuna KM

Na listi se u proteklih nekoliko godina pojavljuju uglavnom iste udruge, ali i strana predstavništva. Među ostalima tu su Turkiye Radyo Televizyon Kurumu Republika Turska – Predstavništvo TRT u BiH koje je povuklo iz proračuna 909.626 KM, ali i Bosansko-Hercegovačka željeznička javna korporacija osnovana za zajedničku dobrobit Federacije BiH i Republike Srpske kako bi uspostavila institucionaliziranu suradnju među entitetima.

Značajna sredstva dobio je veliki broj boračkih udruga i saveza, a za razliku od prethodnih godina, na ovogodišnjoj listi uglavnom dominiraju sportske udruge.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti