Subota, 13 kolovoza, 2022

“Podržavamo napore visokog predstavnika u otklanjanju diskriminacije kako bi svi narodi birali svoje legitimne predstavnike”

Pročitajte i ovo

U mjestu Kandija kod Bugojna, na obilježavanju patrona Župe sv. Ilije, hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman komentirao je spekulacije o nakani visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne izmjene Izbornog zakona BiH, piše Dnevnik.ba.

“Generalno, kad je u pitanju zapadni Balkan, ja sam u ponedjeljak na Vijeću za vanjske poslove govorio o tome koliko je nužno da EU ulaže u političke procese kako bi se osigurala regionalna stabilnost. Primjer je BiH, primjer zemlje koja traži kandidacijski status i koja to, naravno, zaslužuje. No doista bi bilo nužno ispuniti ono što je dogovoreno u Europskom vijeću temeljem sporazuma, stoga treba ubrzati reforme, tih 14 prioriteta, ali temeljne su zapravo reforme.

Hrvatska poštuje teritorijalni integritet BiH, njezinu cjelovitost, ali gledamo i pravednost, gledamo poštivanje vladavine prava i međunarodnog prava koji se ogleda u osjećaju građana BiH, konstitutivnih naroda, čija je jednakopravnost utvrđena i zajamčena daytonsko-pariškim sporazumom.

Želimo vidjeti da se osjećaju jednako i zato podržavamo napore koje ulaže visoki predstavnik kako bi se reformama uklonili svi oblici diskriminacije u izbornom procesu i kako bi se mogao osigurati pravedan, legitiman izborni proces i kako bi svi narodi mogli imati svoje legitimne predstavnike u Predsjedništvu i Domu naroda, kazao je hrvatski šef diplomacije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Voz Sarajevo – Zagreb će putovati svega četiri dana

Željeznice Federacije BiH svakodnevno rade na razvijanju i otvaranju novih linija. Nakon višegodišnje stagnacije, otvorena je linija do mora,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo