spot_img
spot_img
Četvrtak, 20 lipnja, 2024

NEOBOREN KUPREŠKI REKORD OD 2.325 IVANA: Amerikanci nisu uspjeli srušiti Guinnessov svjetski rekord imenjaka – okupili tek 706 osoba imena Kyle

Prošle subote u Teksasu se mnoštvo osoba imena Kyle u nadi da srušiti kupreški rekord od 2.325 Ivana i preuzeti vodstvo najvećeg okupljanja imenjaka, prenosi portal Fenix-magazin iz Frankfurta.

Napor koji je uključio okupljanje odraslih i djece, muškarca i žena, bio je predan borbi za jedan jedini cilj: srušiti rekord kupreških Ivana. Sudionici subotnjeg okupljanja su za tu priliku nosili bijelu majicu ukrašenu plavim logom na kojem je velikim slovima ispisano ime natjecatelja – Kyle.

-Zarazni entuzijazam koji je stvorio snažna očekivanja u pogledu uspjeha pothvata koji je ipak završio s dubokom gorčinom, Okupilo se samo 706 imenjaka imena Kyle, stoji u objavi Glasa New Yorka koju prenosi Fenix-magazin.

Prema podacima knjige Guinnessovih svjetskih rekorda, grad koji je prikupio najveći broj ljudi istog imena je i dalje grad Kupresu u BiH, s ukupno 2.325 Ivana koji su se na okupili na Kupreškom polju 2017. godine. Podsjetimo kako je tu vrlo zahtjevnu manifestaciju organizirala udruga “Kupreški kosci”, te da se tada na Kupreškom polju na 1.200 metara nadmorske visine okupilo više od 30.000 Hrvata iz čitavog svijet.

Prije kupreškog rekorda, Guinnessov svjetski rekord je držao grad Dubai koji je 2005. godine na jednom mjestu okupio 1.096 Muhameda.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti