spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Nastavak rezova na Poljudu, Mislav Karoglan odlazi iz Hajduka!

Lukša Jakobušić više nije predsjednik Hajduka, odlučio je Nadzorni odbor u ponedjeljak ujutro, a u 15 sati na press konferenciji predsjednik NO Aljoša Pavelin otkrit će razloge ovog poteza

KAROGLAN DOBIO OTKAZ!

Mislav Karoglan više nije trener Hajduka, potvrdila je Marinka Akrap. Momčad će do kraja sezone voditi njegov pomoćnik Jure Ivanković.

ZNA SE NOVI PREDSJEDNIK

Zna li klub već sada tko će biti novi predsjednik?

Jedan od ključnih zadataka NO je biti spreman na eventualnosti, moramo biti spremni reagirati na bilo što. Imamo spremnog novog predsjednika već neko vrijeme, on bi trebao stupiti na dužnost za više od mjesec dana. Ime vam ne smijem reći, ali odgovor je da imamo spremnog čovjeka.

AKRAP O OSTAVCI JAKOBUŠIĆA

Novinarima se obratila i Marinka Akrap.

– Kao uprava smo radili zajedno kao tim. Kada je Nadzorni odbor ovo odlučio. nama je uprava dala mogućnost da nastavimo raditi i da poslovni segment kluba bude besprijekoran. Na nama je da preuzmemo odgovornost. Hvala bivšem predsjedniku. Hvala mu što nam je pružio priliku da imamo raditi u Hajduku i biti dio povijesti.

POČELA JE PRESICA

Nadzorni odbor je sinoć nakon utakmice u Rijeci održao izvanrednu sjednicu gdje smo donijelu jednoglasnu odluku o opozivu Lukše Jakobušića, odluka je stupila na snagu danas. Razlozi odluke nisu ni pritisak javnosti i medija, kako se špekulira, razlog je evolucijski korak naprijed temeljen na činjenicama. Prvenstvo je odlučeno porazom u Rijeci, nismo vidjeli smisla da se čeka kraj sezone i da se gubi vrijeme, procijenili smo da je pravi trenutak za početak novog ciklusa od četiri godine, rekao je predsjednik NO Hajduka Aljoša Pavelin i potvrdio kako će članica uprave Marinka Akrap vršiti dužnost predsjednice do izbora novog.

HAJDUK SE OGLASIO O JAKOBUŠIĆU

Hajduk se oglasio o smjeni Lukše Jakobušića uoči press konferencije.

Odlukom Nadzornog odbora HNK Hajduk, gospodin Lukša Jakobušić, od danas više nije predsjednik Uprave Kluba, a tu je funkciju obnašao od 30. listopada 2020. godine. 

– Zahvaljujem svim ljudima u Klubu, svima s kojima sam u protekle tri i po godine surađivao, a posebno navijačima na ljubavi i strasti. Kao svaki hajdukovac, podržavam sve odluke u interesu Kluba – istaknuo je Lukša Jakobušić na odlasku. 

Rođen je 20. srpnja 1976. godine u Dubrovniku i otac je dvojice sinova. U Dubrovniku završava osnovnu i srednju elektrotehničku školu. Trenutno pohađa diplomski studij Sportskog menadžmenta pri Aspiri, a završio je EMBA na Cotrugli Business School. Hrvatski je branitelj iz Domovinskog rata i dobitnik odlikovanja za sudjelovanje uvojno-redarstvenoj akciji Oluja na što je iznimno ponosan.

Dugogodišnji je poduzetnik i vlasnik nekoliko tvrtki, a možemo reći kako je iskustvo iz poslovnog svijeta uspješno prenio je i u sport, posebno u VK Jug i HNK Hajduk, jedne od najutjecajnijih i najznačajnijih sportskih kolektiva u Hrvatskoj, što potvrđuju rezultati koji su ostvareni od trenutka njegovog dolaska na mjesto predsjednika. Dužnost predsjednika VK Jug obavljao je u razdoblju od 2013. do 2017. godine. Upravo je u tom razdoblju VK Jug osvojio osam trofeja u nizu, od čega pet trofeja u 2016 g. što do tada nije uspjelo niti jednom sportskom klubu u državi, a i šire, čime je postao najuspješniji predsjednik u velikoj Jugovoj povijesti.

U njegovom mandatu Hajduk je napravio značajan iskorak u svim sportskim i poslovnim segmentima, bilo organizacijski ili rezultatski. Nakon dugog niza godina osvojena su dva kupa u seniorskoj konkurenciji, dok je juniorska momčad napravila najveći rezultat u povijesti Akademije, ali i hrvatskog klupskog nogometa u europskim natjecanjima igrajući finale Lige prvaka mladih uz veliku promociju mladih igrača. Za vrijeme njegovog upravljanja višestruko je povećana tržišna vrijednost prve momčadi te konkurentnost u domaćim natjecanjima. Svakako u poslovnom segmentu valja zabilježiti nikad veći iskorak u marketinškom dijelu i digitalnoj transformaciji poslovanja, a broj članova prešao je brojku 100 tisuća što je najveća zabilježena brojka u 113. godišnjoj povijesti Kluba.

Gospodinu Lukši Jakobušiću zahvaljujemo na iznimnom doprinosu koji je napravio za Hajduk od svog dolaska na mjesto predsjednika Uprave. Želimo mu puno sreće i uspjeha na privatnom i poslovnom planu. 

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti