spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Nasilje u srednjoj školi: Profesor i učenik se potukli zbog mobitela

U Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi “Despot Đurađ” u Smederevu došlo je do incidenta kada su se učenik drugog razreda i profesor matematike otimali oko mobitela koji je taj učenik koristio za vrijeme časa.

Na snimku koji se proširio na društvenim mrežama, vidi se, kako se profesor i učenik raspravljaju i otimaju oko mobitela.

U međusobnom kontaktu, došlo je hrvanja i guranja, ali i do obaranja učenika na katedru. Pri kraju snimka, vidi se da učenik gura profesora, nakon čega je profesor napustio učionicu.

Kako je RTS-u potvrdio direktor srednje stručne škole Miladin Vitorović za tu situaciju koja se dogodila u srijedu, 1. ožujka, saznao je preko medija, jer se ni profesor, ni učenici nisu žalili.

Direktor je potvrdio, da je školski tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, napravio plan zaštite i pojačanog odgojnog rada s učenikom, a direktor škole je protiv profesora pokrenuo disciplinski postupak.

Kako se vidi na snimku, profesor stoji ispred table, u jednom trenutku se obraća grupi učenika koji su inače drugi razred, a zatim i kreće ka jednom od njih. Sve vrijeme on nešto govori, ali taj dio snimka nema ton, tako da nije poznato što priča.

U trenutku kada stiže do učenika i dalje se raspravljajući s njim, kako se to može zaključiti na osnovu gestikulacije, otima mu mobitel i kreće da se vraća ka katedri. Na snimku se vidi i grupa učenika kako sve ovo promatra, smijući se. U isto vrijeme, učenik žustro ustaje za profesorom pokušavajući da vrati svoj mobilni telefon, vuče profesora za ruku. Na trenutak se kamera sklanja s njih dvojice, a u sljedećem trenutku bilježi kako profesor obara učenika na katedru, jednom rukom ga pritišće, dok drugom i dalje drži njegov mobilni telefon, piše Blic.

O čitavom događaju bit će obaviješteno i Ministarstvo obrazovanja, priopćeno je iz Tehničko-tehnološke i poljoprivredne škole “Despot Đurađ” u Smederevu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti