spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Nakon susreta s Radnikom navodno je napadnut pomoćni sudac

Nakon utakmice je djelatnik NK Vitez, ekonom, navodno verbalno napao pomoćnog suca Arnela Novalića pa ga navodno i udario u lice

Autor: Zvonimir Čilić / Večernji list

Izgubili su Vitežani utakmicu od Radnika (0:1) iako nisu bili slabiji, a igrači Radnika nisu zapucali na gol Viteza sve do 86. minute kada su u kontri preko Obradovića postigli gol vrijedan 3 boda, piše Večernji list BiH. Međutim, na toj utakmici izgubila je domaća momčad i trojicu važnih igrača za susret sa Širokim koji u subotu dolazi u Vitez. Izgubili su Jevtića koji je dobio crveni karton jer je igrao rukom. Je li to bila dobra procjena inače lošeg suca Živkovića, ocijenit će kontrolor suđenja Muhamed Osmić, iako se čini da je u toj situaciji Živković crvenim kartonom Jevtiću ispravljao 10-ak minuta ranije prestrogo isključenog igrača Radnika Jakovljevića. Naime, činilo se iz gledališta da je igrač Jakovljević nakon verbalne prepirke bezazleno gurnuo Fajića koji je glumom dao i dodatnu snagu Jakovljevićem guranju. Inače, Živković je u jednoj žustroj i borbenoj, ali i korektnoj utakmici podijelio čak 9 žutih i 3 crvena kartona pa bi se dalo zaključiti kako je utakmica bila gruba… A tako uopće nije bilo! Uz Jevtića, crveni karton dobio je i Fajić. Treći žuti karton dobio je Šantić pa ni njega neće biti u susretu sa Širokim. Međutim, najgore je uslijedilo nakon završetka utakmice, u hodniku Gradskog stadiona na putu k službenim prostorijama. Naime, nakon što su igrači neometano ušli u svlačionice, djelatnik NK Vitez, ekonom, navodno je verbalno napao pomoćnog suca Arnela Novalića, a onda ga, prema službenom zapisniku, i udario u lice. Istina, u zapisniku se navodi kako nema nikakvih vidljivih tragova fizičkog napada na suca Novalića.

No, fizički napad i kontakt potvrdio je prvi pomoćni sudac Dragan Keranović te delegat Haris Gvozden koji, tvrde iz NK Vitez, koji su u tom trenutku bili u hodniku, nikako nisu mogli vidjeti navodni incident. A potvrdu da se ipak nešto dogodilo, tražio je Gvozden i od pojedinih članova NK Vitez, a prilikom sastavljanja zapisnika bio je izričit – sve je osobno vidio. Slijedit će i dopunsko izvješće. No, bilo kako bilo, veliku pljusku dobio je NK Vitez, uslijedit će i kazna, iako treba reći, ne tražeći nikakvo opravdanje pa ni za i najbezazleniji napad na bilo koju službenu osobu, da je NK Vitez, prema službenim izvješćima, u svakom pogledu – organizacijski, korektnošću navijača, igrača, struke…, u najužem krugu pozitivnih primjera sportskog fair-playa Premijer lige BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti