Nedjelja, 27 studenoga, 2022

Predstavljena knjiga ‘Jači od nevolja’ fra Velimira Valjana

Pročitajte i ovo

Predstavljanje knjige ‘Jači od nevolja’ fra Velimira Valjana je održano u Franšiznome centru u Vitezu pred više od 300 zainteresiranih građana

Autor: Zvonimir Čilić / Večernji list

Veliku pozornost privuklo je predstavljanje knjige “Jači od nevolja” s podnaslovom “Spomenica u povodu 70. obljetnice stradanja gučogorskog samostana” autora dr. prof. fra Velimira Valjana, rodom iz travničke župe Ovčarevo. Predstavljanje je održano u kongresnoj dvorani Franšiznog centra BiH u Vitezu pred više od 300 građana iz svih oblasti društvenog života i rada iz općina Lašvanske doline i širega područja.

Knjigu zanimljivog sadržaja, dokumentarno-povijesnog karaktera, koja zorno govori “o franjevačkom trajanju ovdje u Lašvanskoj dolini od prvih tragova u 14. stoljeću doslovce do ove 2015. godine preko središnjice franjevačke prisutnosti, samostana u Lašvi (Dolac kod Travnika op. a.) i u Gučoj Gori gdje su franjevci stvarali i oblikovali svoju duhovnost i odakle su je širili u ovome kraju”, kako reče predstavljač, dr. prof. fra Ivo Marković Rođo, rođen u gučogorskom susjedstvu, u župi Brajkovići.

Lijepo, na vrlo zanimljiv način, o knjizi “Jači od nevolja”, o upornosti i borbi franjevaca Bosne Srebrene, u očuvanju svoje katoličke vjere, svog katoličkog puka, kako ostati i opstati u tim teškim vremenima koji su, kroz vjekove, uvijek, za franjevce i njihov vjerni katolički puk, bili teški, trnoviti, često i krvavi…, govorio je poznati bosanskohercegovački i hrvatski književnik Željko Kocaj.

Prigodnim riječima, uz autora, dr. fra Velimira Valjana, okupljenima su se obratili i gučogorski gvardijan fra Drago 
Pranješ Čarli te u ime nakladnika “Svjetlo riječi” iz Sarajeva fra Janko Ćuro.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Foto dana: Slavlje na busovačkim ulicama, vatreni navijači iz Busovače uz hrvatsku reprezentaciju!

Hrvatska nogometna reprezentacija briljantno je slavila protiv Kanade rezultatom 4:1! Slavi se u  Kataru gdje se igra Svjetsko nogometno prvenstvo,...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo